Administratorul unei asociaţii de proprietari, acuzat că a furat peste 105.000 lei din banii locatarilor

Administratorul unei asociaţii de proprietari, acuzat că a furat peste 105.000 lei din banii locatarilor

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat că poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei asociaţii de proprietari, acuzat că a delapidat peste 105.000 lei din fondurile locatarilor.

Orădeanul, de 45 de ani, a fost cercetat pentru delapidare, iar cei doi cenzori, doi orădeni de 55 de ani, respectiv 42 de ani - pentru neglijenţă în serviciu.

Administratorul este acuzat că în perioada 2004 - 2009, folosindu-se de calitatea sa, "şi-a însuşit şi a folosit în interes personal 106.603,59 lei, bani care proveneau din încasarea de la proprietari a sumelor cu titlu de cheltuieli comune, fond de reparaţii, fond de rulment şi fond de penalităţi". Totodată, ceilalţi doi orădeni sunt acuzaţi că, în aceeaşi perioadă "nu au întreprins niciun fel de activităţi legate de atribuţiile de cenzorat. În consecinţă, administratorul nu a fost verificat asupra activităţilor desfăşurate, deşi a condus deficitar evidenţele contabile şi a avut astfel posibilitatea să îşi însuşească şi să folosească în interes personal diferite sume de bani din casieria asociaţiei".

Prejudiciul total provocat astfel este de 106.603,59, din care s-a asigurat recuperarea unui procent semnificativ, prin aplicarea sechestrului asigurător asupra unui apartament deţinut de administrator, a menţionat Alina Dinu.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată.

 

 

Versiune mobil | completa