Ambasadorul Italiei a inaugurat biroul corespondentului consular şi al filialei Unimpresa

Ambasadorul Italiei a inaugurat biroul corespondentului consular şi al filialei Unimpresa Bihor – Satu Mare

Oamenii de afaceri italieni din Bihor şi Satu Mare au la Oradea reprezentanţi care să le apere interesele. Excelenţa Sa Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti, a inaugurat marţi seară biroul corespondentului consular din Oradea al Consulatului Italian de la Timişoara şi pe cel al filialei Bihor – Satu Mare al Asociaţiei Patronale a Investitorilor Italieni din România, Unimpresa.

 

La eveniment au mai luat parte ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, consulul Italiei la Timişora, Manilo Giuffrida, preşedintele Unimpresa România, Stefano Albarosa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Bihor, Radu Ţîrle, subprefectul Traian Abrudan, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai administraţiei din Oradea şi Bihor.

 

Cele două birouri vor funcţiona în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor şi vor reprezenta interesele oamenilor de afaceri italieni în zonă. „Ambasadorul Italiei la Bucureşti şi consulul de la Timişoara vor să vă asigure că sunt în orice moment dispuşi să vă asculte şi, dacă se poate, să facă tot ce trebuie făcut pentru o colaborare cât mai bună între oamenii de afaceri italieni şi cei români”, a declarat Mario Cospito, aflat pentru prima dată la Oradea. Ambasadorul Italiei i-a mulţumit cu această ocazie ministrului Ovidiu Silaghi pentru sprijinul acordat, dovedind că „este un foarte bun prieten al nostru şi al Italiei”. La rândul său, Silaghi a ţinut să precizeze că „oamenii de afaceri italieni au reuşit să demonstreze că pot face în România afaceri bune, fapt pentru care le mulţumesc”.

 

Biroul consular de la Oradea şi cel al filialei Unimpresa vor fi conduse de Antonio Sargenti, om de afaceri italian stabilit în urmă cu 14 ani la Oradea, corespondent al Consulatului din Timişoarea deja de patru ani.
Antonio Sargenti susţine că în acest moment peste 6.000 de italieni şi-au stabilit reşedinţa în România, dintre care 120 locuiesc oficial în judeţele Bihor şi Satu Mare. Conform estimărilor corespondentului consular, în judeţul Bihor sunt înregistrate 1.200 de firme cu capital italian, din care circa 600 sunt active, şi trăiesc nu mai puţin de 4.000 de cetăţeni italieni.

 

„Rolul meu aici este de a reprezenta interesele cetăţenilor italieni care dacă au o problemă vin să îmi ceară ajutorul iar eu fac demersuri pe lângă Consulatul de la Timişoara”, a declarat Sargenti. De asemeni, în calitate de reprezentant al Unimpresa Bihor – Satu Mare, Sargenti va reprezenta interesele în zonă ale comunităţii oamenilor de afaceri italieni.

 

Unimpresa România a fost înfiinţată în iulie 2003, iar la începutul anului 2008 avea deja peste 700 de asociaţi care ofereau peste 130.000 de locuri de muncă.

 

 

Versiune mobil | completa