Aproape 400 de tone de nisip, împrăştiate pe străzile din oraş

Aproape 400 de tone de nisip, împrăştiate pe străzile din oraş

Potrivit unui comunicat al Primmăriei, în urma căderilor de zăpadă de ieri, începând de la orele 15.30, RER Ecologic Service a acţionat cu material solid antiderapant (sare şi nisip) pe arterele principale ale municipiului.

"Au fost utilizate 10 autospeciale pentru împrăştiere de material antiderapant, cantitatea de material utilizată fiind de 390 tone de nisip, 240 tone de sare şi 90 de tone clorură", se arată în comunicat.

De asemenea, în cursul zilei de azi s-a acţionat manual pentru împrăştiere de material antiderapant pe trotuare, principalele intersecţii şi sensuri giratorii din oraş.

"Municipalitatea reaminteşte cetăţenilor că, în conformitate cu art. 111 din Regulamentul serviciului de salubrizare a municipiului Oradea, aprobat prin HCL 386/2009, aceştia au obligaţia să îndepărteze zăpada, gheaţa şi să combată poleiul de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Cei care nu vor respecta aceste obligaţii vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice", mai precizează informarea de presă.

 

 

Versiune mobil | completa