Caravana Filmelor TIFF 2013 pleacă la drum. Când ajunge la Oradea

de Oana Ghita - Mediafax

Foto: Facebook//Primăria Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu festivalurile de la Sofia, Sarajevo, Istanbul şi Odessa şi Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului producţii de succes din ţările UE şi non-UE.

Cea de-a patra ediţie a Caravanei TIFF/ Operation Kino va avea loc în perioada iulie- septembrie, în 13 oraşe din România: Buzău, Timişoara, Oradea, Bistriţa, Suceava, Fălticeni, Iaşi, Roman, Bacău, Galaţi, Focşani, Braşov, Deva.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de filme de succes prezentate la TIFF, printre care "Prince Avalanche" (regia David Gordon Green), distins cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Berlin 2013, "Albă ca Zăpada/ Blancanieves" (regia Pablo Berger), câştigator a zece premii Goya şi propunerea Spaniei la Oscarul pentru cel mai bun film străin, şi "Un Episod din Viaţa unui Culegător de Fier Vechi/ An Episode in the Life of an Iron Picker" (regia: Danis Tanovic), o dramă emoţionantă premiată la Berlin 2013 cu premiul special al juriului şi Ursul de Argint pentru cel mai bun actor.

"Poziţia copilului" (regia Călin Peter Netzer), "Şi caii sunt verzi pe pereţi", al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu, şi comedia "Funeralii fericite" (regia: Horaţiu Mălăele) sunt câteva dintre titlurile româneşti incluse în programul caravanei.

Prima oprire a caravanei este la Buzău (1 - 3 iulie, Parcul Tineretului), după care va ajunge la Timişoara (12 - 14 iulie) şi Oradea (15 - 17 iulie).

Intrarea la proiecţiile de filme este liberă. Mai multe detalii despre filme şi program pot fi găsite pe www.tiff.ro.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

 
Tag-uri:
caravana filmelor
,tiff
,

 

Versiune mobil | completa