Cel mai modern cabinet şcolar se construieşte la Beiuş, de Habitat pentru Umanitate

Cel mai modern cabinet şcolar se construieşte la Beiuş, de Habitat pentru Umanitate

În cadrul proiectului "Împreună pentru fiecare" finanţat de Rompetrol, Habitat pentru Umanitate Beiuş în parteneriat cu Primăria Beiuş vor realiza cel mai modern cabinet şcolar din municipiu. Acesta va fi situat în cadrul Şcolii Generale cu clasele I-VIII Ep. Nicolae Popoviciu, se menţionează într-un comunicat transmis de Habitat.

"Cabinetul medical va fi situat în incinta şcolii şi la realizarea lui vor fi implicaţi voluntari coordonaţi de specialiştii Habitat. Finanţarea este asigurata de Rompetrol prin programul naţional "Impreună pentru fiecare" la care au concurat numeroase proiecte din toată ţara. Ne bucurăm că ne numărăm printre cei 20 de beneficiari ai programului Rompetrol şi că astfel putem oferi copiilor care au nevoie de asistenţă medicală condiţii foarte bune", afirmă Emil Popa, manager comunicare la Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Lucrările sunt în stadiu de pregătire şi în scurt timp vor fi demarate pentru că până la sfârşitul lunii octombrie trebuie finalizate. Activităţile de construcţie vor avea loc după încheierea orelor de curs, aşa încât elevii să nu fie deranjaţi în timpul orelor.

Beneficiile proiectului sunt numeroase. Prin implementarea acestui proiect, comunitatea beiuşeană va beneficia de un cabinet medical şcolar conform standardelor europene, de servicii medicale de calitate acordate elevilor sau cadrelor didactice. În partea a doua a proiectului va avea loc o campanie de conştientizare a elevilor cu privire la importanţa unei educaţii sanitare sănătoase.

"Vor avea loc mai multe seminarii realizate împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi vor fi abordate trei teme. Prima este Combaterea obezităţii care apare din ce în ce mai des la vârste tot mai mici. Se vor ţine două ore interactive despre piramida alimentelor, despre cantitatea, calitatea şi importanţa alimentelor din punct de vedere medical pentru că obezitatea apare în principal datorită alimentaţiei nesănătoase. Vor urma apoi temele Măsuri de prevenire şi combatere a gripei şi virozelor respiratorii şi Rolul sportului, a activităţilor recreative în menţinerea sănătăţii; conştientizarea şi stimularea adolescenţilor pentru practicarea sportului, a exerciţiilor fizice", consideră Gelu Hasan, coordonator al proiectului din partea Primăriei.

 

 

Versiune mobil | completa