Cel mai ridicat prag la admitere în judeţul Bihor, înregistrat la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"

de Pacala Dana - Mediafax, Florin Ciucas

Cel mai ridicat prag la admiterea în licee în judeţul Bihor a fost la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, unde ultima medie a fost 9,7, în timp ce la un colegiu tehnic din municipiu s-a intrat cu media 3,58, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform rezultatelor publicate după prima etapă a repartizării computerizate, în Bihor, şase elevi nu au fost distribuiţi la niciun liceu.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Bihor, Daniel Negrean, cauza cea mai probabilă este că aceşti elevi nu şi-au completat suficiente opţiuni pe fişele de înscriere.

"Aceşti elevi se vor putea înscrie, alături de cei care nu s-au înscris deloc la prima sesiune de admitere, în cea de-a doua repartizare computerizată. Înscrierile încep chiar miercuri, iar rezultatele vor fi afişate în 1 august", a explicat Daniel Negrean.

În timp ce colegiile tehnice şi grupurile şcolare nu şi-au completat clasele, la şcolile cu prestigiu din Oradea a fost concurenţă mare, dovadă fiind mediile cu care s-a intrat.

Cel mai ridicat prag pentru admiterea în liceu în judeţul Bihor s-a înregistrat la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, ultima medie pentru profilul ştiinţe ale naturii fiind 9,7. Pentru clasele aceluiaşi profil, la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea, ultima medie a fost 9,69.

Clasamentul şcolilor căutate de elevii bihoreni este completat de Liceul Teologic Baptist "Emanuel" din Oradea, unde ultima medie de admitere la clasa de matematică-informatică a fost 9,44.

La polul opus, cu cele mai mici medii s-a intrat la Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" din Oradea, unde ultima medie de admitere la clasa de mecanică este 3,58, şi la Liceul Tehnologic "Horea" din Marghita, unde la profilul industrie textilă şi pielărie s-a intrat şi cu media 3,66.

 
Tag-uri:
repartizare
,licee
,bihor

 

Versiune mobil | completa