CET amână încălzirea

CET amână încălzirea

Media temperaturilor înregistrate de luni de la ora 18 până marţi dimineaţă la ora 6 a fost de 12,6 grade Celsius, motiv pentru care conducerea Electrocentrale Oradea şi-a amânat decizia de a relua furnizarea de agent termic cu începere de miercuri, 8 octombrie.

 

Această dată a fost prima preconizată pentru reluarea distribuţiei termice pe baza temperaturilor medii înregistrate duminică noapte, în acelaşi interval orar, de 18-6, când a fost prima noapte din acest sezon cu mai puţin de 10 grade Celsius.

 

„În mod sigur nu vom furniza căldură de miercuri, deoarece potrivit legii este necesar ca pentru aceasta să se înregistreze timp de trei nopţi consecutiv temperaturi mai mici de 10 grade Celsius”, a declarat Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al Electrocentrale Oradea, pentru Bihoreanul.ro.

 

Amânarea reluării încălzirii în sistem centralizat nu poate decât să-i bucure pe orădenii cu venituri modeste, deoarece costul gigacaloriei este, începând din luna iulie, de 123,75 lei, cu 15% mai mult decât în iarna precedentă. Recenta depreciere a leului poate forţa, însă, o nouă majorare a acestor costuri, deoarece o parte din materiile prime şi materiale provin din importuri.

 

 

 

Versiune mobil | completa