Cinci persoane din Bihor, arestate după un flagrant cu ţigări la care au agresat un investigator

de Valentin Anghel

Foto: Mediafax (Liviu Maftei)

Cinci persoane au fost arestate preventiv de magistraţii bihoreni după ce, în timpul unui flagrant legat de cumpărarea unor ţigări netimbrate, au vrut să înşele un investigator sub acoperire pe care, în plus, l-au ameninţat şi agresat, potrivit Parchetului general.

Potrivit sursei citate, cei cinci din acest dosar de tâlhărie şi tentativă de înşelăciune sunt Cosmin Florin Făt, Mircea Ovidiu Bocşa, Sebastian Dan Ivan, Ion Sebastian Veniamin Druţa şi Gavril Rohozeanu.

Anchetatorii spun că, în seara zilei de 30 mai, cei cinci au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să cumpere, de la un investigator sub acoperire, 60.000 pachete de ţigări netimbrate de contrabandă, în schimbul a 55.000 euro.

Teancul de bani aduşi de cei cinci pentru tranzacţie avea doar la suprafaţă banconte reale, aşezate, prin metoda "capac", peste hârtii fără valoare.

Pentru a obţine ţigările, cei cinci l-au ameninţat şi bătut pe investigator, fiind prinşi după ce poliţiştii au tras în aer.

"Prin acte de ameninţare şi agresiune fizică, inculpaţii au întreprins demersuri pentru păstrarea ţigaretelor prezentate de vânzător (un investigator sub acoperire), moment în care au intervenit lucrătorii de poliţie. Imobilizarea, respectiv reţinerea acestora, a fost înfăptuită doar după ce poliţiştii au uzat de armamentul din dotare prin tragerea unui foc de avertisment în plan vertical", se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În 31 mai, magistraţii Tribunalului Bihor au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

 

 

Versiune mobil | completa