Colegiul economic Partenie Cosma se va muta în fosta locaţie

Colegiul economic Partenie Cosma se va muta în fosta locaţie

Primarul Ilie Bolojan a prezentat rezultatele întâlnirii Comisiei Consultative formată din reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, cu privire la situaţia Colegiului Economic Partenie Cosma, a cărui clădire a fost retrocedată.

"Decizia de principiu votată de Consiliul Consultativ este ca odată cu începerea anului şcolar 2010-2011, Colegiul Economic Partenie Cosma să funcţioneze în fosta locaţie (actuala locaţie a Şcolii Alexandru Roman de pe Calea Clujului), inclusiv în clădirea situată la intersecţia Calea Clujului cu Seleuş, care a fost recent renovată. La sediul unde funcţionează în acest moment Colegiul Economic, va râmâne să funcţioneze Liceul Szent Laszlo. În continuare Inspectoratul Şcolar Judeţean are obligaţia de a rezolva problemele legate de norme, de cadrele didactice, în timp ce Primăria Oradea se va ocupa de igenizarea spaţiului" a afirmat primarul Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă.

Această decizie vine ca urmare a faptului că, spaţiul în care funcţionează acum Colegiul Economic Partenie Cosma a fost retrocedat, iar Guvernul României nu a mai alocat bani pentru construcţia campusurilor şcolare care trebuiau să preia clasele liceelor retrocedate.

 

 

Versiune mobil | completa