Comisar de la Protecţia Consumatorilor Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită

de Livia Ispas - Mediafax

Foto: Publimedia//Shutterstock

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a Cristinei Eugenia Afloare, comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, pentru luare de mită în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al DNA remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada 12 aprilie - 19 iulie, Cristina Eugenia Afloare, cu ocazia unor controale la magazinul aparţinând unei societăţi comerciale şi la depozitul altei firme, a pretins de la reprezentanţii acestora (denunţători în cauză), în trei rânduri, suma totală de 3.000 de lei, din care a primit 2.500 de lei.

"Inculpata a pretins şi primit sumele de bani cu titlu de mită pentru a nu aplica amenzi contravenţionale, cu valori cuprinse între 3.000 şi 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate în timpul controalelor şi pentru a nu extinde controlul şi a nu aplica amenzi contravenţionale, pentru eventualele deficienţe care ar putea fi constatate", au precizat procurorii anticorupţie.

În 19 iulie, Cristina Afloare a fost prinsă în flagrant delict, după ce a primit de la unii dintre denunţători 500 de lei, reprezentând o parte din banii pretinşi.

Tribunalul Bihor a decis, în 20 iulie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a Cristinei Afloare, la solicitarea procurorilor DNA.

În 24 iulie, Cristina Afloare a fost eliberată din arest, după ce Curtea de Apel Oradea a admis recursul formulat de aceasta şi a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 zile.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatei, în vederea confiscării.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bihor.

 
Tag-uri:
comisar
,corupţie
,proces

 

Versiune mobil | completa