Comisarul de la Protecţia Consumatorilor Bihor reţinut pentru luare de mită a fost arestat

de Pacala Dana - Mediafax, Florin Ciucas

Cristina Afloare, comisar în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, a fost prezentată, sâmbătă, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă, relatează MEDIAFAX.

Tribunalul Bihor a admis propunerea făcută de procurorii DNA Oradea şi a dispus arestarea funcţionarei pentru o perioadă de 29 de zile.

Încheierea instanţei nu este definitivă.

"Am declarat deja recurs", a declarat corespondentului MEDIAFAX avocatul femeii, Răzvan Doseanu.

Un comisar de la Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bihor a fost reţinut de procurorii anticorupţie, fiind acuzat că a primit 1.500 de lei mită pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională, informa Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii DNA Oradea au reţinut-o pe Cristina Eugenia Afloare, comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bihor, pentru luare de mită, în formă continuată, se arăta într-un comunicat remis vineri.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale a procurorilor, în perioada 12 aprilie - 19 iulie, Cristina Eugenia Afloare, în calitate de comisar la Protecţia Consumatorilor Bihor, cu ocazia unor controale de specialitate făcute la magazinul aparţinând unei societăţi comerciale din Oradea, "a pretins în mod injust suma totală de 2.000 lei, din care a primit efectiv suma totală de 1.500 lei, de la reprezentanţii legali ai acestei firme (denunţători în cauză)".

Afloare ar fi primit mita pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale între 3.000 şi 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate la magazinul aparţinând societăţii comerciale.

Vineri, ea a primit de la denunţători suma de 500 de lei, reprezentând o parte din banii pretinşi, fiind prinsă în flagrant de procurori.

 
Tag-uri:
comisar
,mită
,arestare

 

Versiune mobil | completa