Drumul Coada Lacului- Stâna de Vale, impracticabil din cauza zăpezii

Drumul Remeţi-Coada Lacului- Stâna de Vale, impracticabil din cauza zăpezii

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, drumul Coada Lacului- Stâna de Vale este impracticabil din cauza zăpezii. "În ciuda faptului că este inclus în hărţile rutiere din memoria dispozitivelor de navigaţie auto tip GPS, drumul judeţean 118 K Remeţi - Coada Lacului Leşu - Stâna de Vale este închis circulaţiei pe perioada de iarnă, fiind impracticabil. De asemenea, pe numeroase porţiuni ale acestui drum, nu există semnal de telefonie mobilă ceea ce face dificilă solicitarea de ajutor", se arată în comunicat.

Salvamontiştii avertizează şoferii să pornească pe drumurile de munte numai după ce s-au informat despre prognoza meteo pe perioada următoare, starea drumurilor şi a accesului în zonă şi să îşi doteze maşinile cu lanţuri antiderapante, o lopată şi un cablu de tracţiune. Totodată, turiştii sunt avertizaţi că stratul de zăpadă este încă insuficient de consistent pentru a permite practicarea sporturilor de iarnă în condiţii de siguranţă.

La fel, amatorii de drumeţii sunt sfătuiţi să pornească în trasee cât mai devreme, pentru a evita întunericul, să urmeze întocmai marcajele traseelor turistice şi să se echipeze corespunzător. "Traseele de traversare a crestei principale a masivului Bihor-Vlădeasa nu pot fi abordate decât de către turişti cu mare experienţă, perfect dotaţi tehnic, buni cunoscători ai zonelor tranzitate, capabili de orientare inclusiv în condiţii meteo nefavorabile. În mod special trebuie avută în vedere ceaţa, un fenomen frecvent în zonele alpine", se arată în comunicat.

În urma ninsorilor căzute în ultimele zile, pe majoritatea drumurilor din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, dar deocamdată nici un drum nu este blocat.

 

 

Versiune mobil | completa