Femeia decapitată în Israel era din judeţul Bihor şi muncea ca însoţitoare la o pensionară

de Adina Oşan, Florin Ciucas

Foto: Mediafax (Adi Piclisan)

Cadavrul decapitat găsit, duminică, de autorităţile din Tel Aviv aparţine unei femei de 45 de ani din Valea lui Mihai, pe nume Ilona Dihenes, care plecase la muncă în străinătate, în urmă cu un deceniu, potrivit declaraţiei viceprimarului localităţii, Bokor Apor, unul dintre vecinii victimei.

Ilona Dihenes are o fiică de 24 de ani, care a rămas acasă, în Valea lui Mihai, lucrând ca profesoară la colegiul din oraş. Potrivit vecinilor, femeia venea rar acasă, însă ţinea permanent legătura cu fiica sa.

"Era o femeie de treabă. Soţul ei a murit în urmă cu 3-4 ani, iar fiica lor a rămas singură de atunci, dar s-a descurcat, a terminat facultatea, s-a angajat. Ţineau tot timpul legătura telefonic, fetiţa a mai fost la ea. Este o mare tragedie ce s-a întâmplat!", a declarat corespondentului MEDIAFAX viceprimarul localităţii, Bokor Apor, unul dintre vecinii victimei.

Trupul bihorencei a fost găsit duminică, decapitat şi dezmembrat, în sudul capitalei Tel Aviv, iar marţi, poliţişti au identificat un suspect, un bărbat de naţionalitate turcă.

Presupusul criminal, cetăţeanul turc Aydan Demiran, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat marţi după-amiază în timp ce voia să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Turcia, a declarat poliţia. În timpul interogatoriului, el ar fi mărturisit crima. Potrivit poliţiei, citate de site-ul ynetnews.com, după ce a strangulat-o, bărbatul a tăiat corpul victimei în bucăţi, pe care le-a pus într-o valiză, pentru a nu fi depistat.

Demiran locuia în Israel de 18 luni şi lucra ca muncitor în construcţii, potrivit Poliţiei, citate de Jerusalem Post.

Pentru moment nu s-a stabilit dacă bărbatul a acţionat singur.

Românca a lucrat în Israel ca menajeră în ultimii ani, mai întâi la Haifa, apoi la Tel Aviv, a declarat poliţia.

Cadavrul ei a fost identificat sâmbătă, graţie unor "probe medico-legale găsite la faţa locului", majoritatea probe de ADN. Poliţia din Tel Aviv a contactat Interpol şi Poliţia română pentru a găsi familia victimei, în România. Fiica femeii le-a oferit poliţiştilor numărul ei de telefon din Israel, ceea ce a condus la Demiran.

Capul victimei încă nu a fost găsit, dar Poliţia susţine că Demiran a oferit informaţii care ar putea conduce la locul unde s-ar afla acesta.

Poliţia a adăugat că încă nu dispune de arma crimei şi nu este sigură cum a îndepărtat Demiran capul de corp.

Femeia a fost găsită sâmbătă după-amiază, după ce un trecător a văzut valiza şi a sunat la poliţie pentru a anunţa prezenţa unui pachet suspect.

 
Tag-uri:
femeie
,decapitare
,israel

 

Versiune mobil | completa