În Oradea, adio "magazine de vise"!

Municipalitatea vrea să interzică "magazinele de vise"

Consilierii locali Bogdan Hossu (PSD) şi Szabo Jozsef (UDMR), au depus, marţi, la registratura Consiliului Local, un proiect de hotărâre potrivit căruia legislativul local va interzice comercializarea sau distribuirea pe raza municipiului a tututor produselor etnobotanice de orice fel "în orice stare sau proporţie".

Potrivit documentului,comercializarea şi distribuirea produselor etonobotanice se va pedepsi cu amendă contravenţională între 10.000 şi 15.000 lei. Recidiva se va atrage anularea autorizaţiei de funcţionare.

Iniţiativa celor doi aleşi este sprijinită de majoritatea consilierilor locali şi urmează să fie dezbătută în cadrul şedinţei din decembrie. "Să trecem la interzicerea comercializării substanţelor etnobotanice, aşa cum s-a întâmplat în Iaşi şi Braşov. Să facem o hotărâre de Consiliul Local plauzibilă şi inatacabilă ca să protejăm tineretul acestui oraş", a cerut consilierul PDL Nicuşor Lepădatu, medic de profesie, în plenul Consiliului Local.

Primele magazine în care se comercializează produse etnomobotanice au fost deschise la Oradea în urmă cu doi ani, în prezent numărul lor fiind peste 10.

 

 

Versiune mobil | completa