La Sânmartin, fără scăpare pentru vitezomani

La Sânmartin, fără scăpare pentru vitezomani

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor şi cea a Serviciului Poliţiei Rutiere au inaugurat, miercuri, un centru de monitorizare a traficului rutier amenajat la Sânmartin.

 

Sistemul este compus, printre altele, din două aparate radar, amplasate încă din luna iunie la cele două capete ale Drumului Naţional 76 ce traversează localitatea, acestea fiind conectate la patru monitoare şi coordonate printr-un sistem informatic special, al cărui “creier” se află într-o clădire din apropierea vechii Primării din Sânmartin.

 

“Sistemul “vede” automat orice maşină care depăşeşte viteza regulamentară, o fotografiază, imprimă imaginea şi procesul-verbal de sancţiune, amenda fiind trimisă automat proprietarului maşinii”, a explicat Constantin Culda, administratorul firmei care a conceput sistemul, Codec-Spat.

 

Comisarul-şef Liviu Popa, şeful Poliţiei bihorene, a declarat că, pentru început, acest sistem este funcţional doar la Sânmartin, unde supraveghează DN 76 de la un capăt la altul al localităţii, însă anul acesta urmează să fie puse în funcţiune instalații similare la Borş, Oşorhei, Tileagd, Lugaş, Aleşd şi Borod, adică în cele mai importante localităţi de pe E 60.

 

Vezi galeria de imagini!

 

 

Versiune mobil | completa