Liderul grupului PDL din CL Oradea a demisionat din partid şi va renunţa la mandatul de consilier

de Pacala Dana - Mediafax, Florin Ciucas

Dorin Corcheş şi-a anunţat demisia din PDL printr-un comunicat de presă transmis marţi, invocând motive personale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prin prezentul comunicat doresc să vă fac cunoscută atât dumneavoastră, cât şi opiniei publice, faptul că azi, 25.06.2013, mi-am prezentat demisia din Partidul Democrat Liberal şi, implicit, din toate funcţiile deţinute în interiorul partidului. Menţionez că motivele care au stat la baza deciziei mele sunt de natură personală şi vor fi prezentate într-o conferiţă de presă pe care am să o susţin zilele următoare", a arătat Corcheş.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Dorin Corcheş a precizat că şi-a înregistrat demisia la prima oră a dimineţii de marţi, decizia luând-o însă după mai multe luni de reflecţie.

"Azi (marţi - n.r.) dimineaţă am fost la partid, la prima oră, pentru a-mi înregistra demisia, gest pe care l-am făcut după o analiză, zic eu, serioasă, care a durat aproape cinci luni. Nu a fost o hotărâre de moment şi nici una uşoară, mai ales că am activat în PD şi PDL 13 ani", a spus Corcheş.

El a adăugat că va explica motivele demisiei în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va susţine joi dimineaţă.

De asemenea, Dorin Corcheş a anunţat că va renunţa şi la funcţia de consilier local, pe care a dobândit-o anul trecut pe lista de candidaţi a PDL.

"Înţeleg să fiu corect până la capăt, motiv pentru care, la proxima şedinţă a Consiliului Local, tot joi, voi anunţa demisia mea şi din poziţia de consilier", a declarat el.

Întrebat dacă va continua să activeze în politică, Dorin Corcheş a afirmat: "Nu se pune problema de a mă retrage din viaţa publică".

De profesie conductor-arhitect, Dorin Corcheş are 33 de ani, este membru PD-PDL din anul 2000, iar din 2008 a fost şi consilier local. Din 2012, Corcheş a fost şi liderul grupului PDL din Consiliul Local Oradea, care avea trei membri.

Până la ora transmiterii acestei ştiti, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, nu a putut fi contactat pentru a comenta demisia lui Dorin Corcheş.

 

 

Versiune mobil | completa