Lucrările din Turnul Primăriei, aproape la final. Turnul, deschis circuitului turistic, de anul viitor

Lucrările din Turnul Primăriei, aproape la final. Turnul, deschis circuitului turistic, de anul viitor

Primăria a anunţat vineri că pe 30 noiembrie, municipalitatea va face recepţia parţială a lucrărilor realizate în Turnul Primăriei până la cota 33,85.

"Întrucât lucrările la turn se prelungesc datorită apariţiei unor lucrări suplimentare, deschiderea oficială a Turnului Primăriei se va face la finalizarea acestor lucrări, respectiv la începutul anului următor", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Deoarece renovarea implică o serie de lucrări de reabilitare, dar şi crearea unei noi terase destinată circuitului turistic la cota 40 (zonă care înainte nu era accesibilă), în executarea lucrărilor au intervenit o serie de schimbări faţă de situaţia iniţială.

De exemplu, realizarea balconului de la cota 40,25 a necesitat lucrări suplimentare, care, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, "nu aveau cum să fie prevăzute în proiect", ca de pildă spargerea unor goluri în zidărie pentru amplasarea grinzilor metalice şi a rampelor scărilor metalice. A mai fost necesară repararea zidăriei şi a tencuielilor interioare şi exterioare, montarea pe tot parcursul parapeţilor a unor plăci din piatră naturală, montarea unei plase de protecţie pentru efectuarea reparaţiilor de mai sus, impermeabilizarea suprafeţei teraselor circulabile şi curăţirea rosturilor dintre elementele de piatră naturală, reparaţii şi revizuirea prinderilor acestora.

Totodată, afirmă reprezentanţii municipalităţii, pe parcursul efectuării lucrărilor a fost necesară şi mutarea instalaţiei de paratrăsnet, pentru a proteja circuitul turistic. "Au fost necesare lucrări suplimentare şi pentru realizarea unei platforme metalice, necesară ceasornicarului pentru întreţinerea celor patru cadrane ale ceasului", se mai arată în comunicat.

 

 

Versiune mobil | completa