Mănăstire fraciscană, jefuită de un individ înarmat la Oradea - VIDEO

Mănăstire fraciscană, jefuită de un individ înarmat

Romania, mai exact Oradea, este locul perfect unde o calugarita din Franta va testa lectia iertarii aproapelui. Poate incepe cu hotul care a intrat peste ea, in sediul misiunii religioase a Bisericii Franciscane pe care o pastoreste la Oradea.

Intrusul a asteptat ca sora Marie sa ramana singura in casa congregatiei. A fortat usa cu o ranga si a intrat peste femeia in varsta de 82 de ani. Stia, cel mai probabil, ca maica tocmai ce primise bani din Franta pentru cheltuielile misiunii. Hotul a fugit cu 10.000 de lei.

"Angajata, care se afla în acel moment singură în încăpere, declară că a fost ameninţată cu un pistol cerându-i-se să deschidă o cutie de valori, din încăpere, de unde s-ar fi sustras aproximativ 10.000 lei", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă de cercetare formată din poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic şi Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi Diverse din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, care efectuează cercetări, în vederea depistării autorului infracţiunii şi pentru recuperarea prejudiciului.

Politia a aflat de la femeie ca trebuie sa gaseasca un tanar in jur de 25 de ani. Pe care il descriu si alti vecini care l-ar fi vazut zilele trecute. Marti, de pilda, intrase in casa de vizavi, unde functioneaza o societate de asigurari.

Sora Marie a venit in Romania prin Biserica Franciscana si participa la numeroase actiuni de caritate. Anchetatorii nu exclud varianta ca atacatorul sa fie chiar dintre cei carora le-a intins candva o mana.

O calugarita din Franta a fost jefuita intr-o biserica din Oradea

StirileProTV.ro

 
Tag-uri:
jaf
,oradea

 

Versiune mobil | completa