Orădenii de la Deme au asamblat cea mai mare macara din Europa de Est

Orădenii de la Deme au asamblat cea mai mare macara existentă în Europa de Est

Angajaţii firmei Deme Macarale au pus în lucru, luni, macaraua Demag CC 1800-1, cu o sarcină nominală de 300 de tone şi o lungime a braţului de 96 metri. “Utilajul e singurul de această capacitate din Europa de Est şi are aplicaţii preponderente în industria de rafinare”, a declarat administratorul firmei, Ioan Deme.

Deme Macarale a cumpărat utilajul în leasing, la un preţ de 3,5 milioane euro. “Pentru o astfel de macara faci comandă înainte cu trei ani. Este singura de acest fel din această parte a Europei”, a precizat directorul firmei, Dan Stan.

Macaraua a ajuns la Oradea transportată pe bucăţi cu 27 de autospeciale de tip trailer, aici a fost montată pe şenile pentru testare, după care urmează să fie demontată şi trimisă la Dărmăneşti, în judeţul Bacău, unde urmează să fie folosită la lucrările de modernizare a rafinăriei. “Acest tip de macara se foloseşte în industria petrolieră şi navală, pentru ridicarea obiectelor foarte mari şi deosebit de grele”, a mai spus Stan.

Echipată complet, super-macaraua cântăreşte nu mai puţin de 600 de tone şi poate ajunge la o înălţime de 144 metri.

Înfiinţată în 1991, Deme Macarale este una dintre cele mai importante firme de închirieri auto şi de macarale din România, operând atât în ţară cât şi în Bulgaria şi Moldova. În România, societatea are şase filiale regionale, în cadrul cărora lucrează 200 de angajaţi.

Vezi fotografiile din galeria de imagini.
 

 

Versiune mobil | completa