PDL Bihor are un nou preşedinte: Seremi vs. Pentie: 500 la 175

PDL Bihor are un nou preşedinte: Seremi vs. Pentie: 500 la 175

Alegeri fără Filip

Deputatul Ştefan Seremi, care ocupa această funcţie ca interimar după ce Petru Filip şi-a dat demisia, a fost ales vineri seară preşedinte al PDL Bihor de 500 dintre delegaţii prezenţi la Casa de Cultură a Sindicatelor. Contracandidatul său, Radu Pentie, a strâns doar 175 de voturi.

Aproape 700 de delegaţi din Oradea şi judeţul Bihor au luat parte la întrunirea Consiliului de Coordonare, care a ales conducerea PDL Bihor pe următorii 4 ani, în cadrul căreia oaspeţi de seamă au fost bihoreanul Vasile Blaga şi ministrul de interne, Traian Igaş. În schimb, fostul preşedinte al filialei, Petru Filip, nu a fost prezent. Deşi i s-a rezervat un loc chiar în prezidiu, senatorul nu a trimis nici măcar un mesaj foştilor săi colegilor. De altfel, atitudinea acestuia din urmă a fost dur criticată de participanţi.

S-a rupt "familia"

Vasile Blaga a acuzat rezultatul alegerilor locale, din 2008, când PDL Bihor a pierdut atât Primăria municipiului, cât şi Consiliul Judeţean Bihor, afirmând, fără a da numele fostului preşedinte al organizaţiei Petru Filip, că în vremea acestuia "partidul n-a mai fost o familie", iar fosta conducere "n-a ştiut decât tabla adunării".

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a susţinut la Oradea că deciziile luate de PDL sunt corecte şi cu "adevărat decizii de dreapta", iar greşelile pe care le-a făcut PDL-ul au fost "minore" şi "nu s-au întors împotriva cetăţenilor, ci împotriva partidului".

Experienţă vs. Tinereţe

Proaspătul preşedinte ales al PDL Bihor a candidat având un program politic intitulat "Un Bihor popular, o politică pentru oameni", proclamând trei obiective pe care le va avea la conducerea organizaţiei: refacerea relaţiei cu cetăţeanul, reorganizarea filialei şi câştigarea alegerilor locale şi parlamentare în Bihor în 2012.

La rândul său, Radu Pentie a încercat să-i convingă pe cei prezenţi că tinereţea sa e un avantaj: "Tinereţea nu mă împiedică să gândesc, tinereţea nu mă împiedică să muncesc, tinereţea nu mă împiedică să am capacitatea de a face analize obiective şi de a găsi soluţii. Îmi exprim regretul că unii colegi au abordat candiatura mea ca fiind o aroganţă", a zis el. Totodată, Pentie a criticat perioada în care Seremi a condus PDL Bihor ca interimar: "cum am constatat înainte de aceste alegeri, nici nu avem idee în ce localităţi din judeţ avem organizaţii sau dacă ele mai există", a conchis tânărul.

Primari cu funcţii

În întâlnirea de vineri seară, prim-vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi Ioan Gheorghe Bota, primarul din Rieni, cu 646 voturi, şi Ioan Mărcuş, primarul comunei Sântandrei, care a strâns 663 voturi. Secretarul general al PDL Bihor este, începând de vineri seară, fostul subprefect Traian Abrudan, actualmente director al APIA Bihor, care a strâns 656 de voturi, iar secretari generali adjuncţi sunt Adelina Coste, actualmente şefa Cancelariei Prefectului Gavrilă Ghilea, care ocupa şi până vineri această funcţie, şi Cristian Ile, directorul RAR.

Vezi cine a mai candidat şi care au fost rezultatele, în galeria de documente!

 
Tag-uri:
alegeri
,pdl bihor

 

Versiune mobil | completa