Peste 1.500 de locuri bugetate, disponibile pentru studiile de licenţă la Universitatea din Oradea

de Pacala Dana - Mediafax, Florin Ciucas

La Universitatea din Oradea, prima sesiune de admitere din acest an va începe luni, 15 iulie, la cele 15 facultăţi fiind disponibile în total 8.745 de locuri la programele de licenţă şi de masterat.

Din totalul locurilor oferite de Universitatea din Oradea, sunt finanţate de la bugetul de stat 1.550 de locuri pentru studiile de licenţă şi 725 pentru studiile de masterat. Candidaţii pentru aceste locuri trebuie să plătească o taxă de înscriere de 150 de lei, iar dosarele să le depună direct la decanatele facultăţilor.

Rectorul universităţii, Constantin Bungău, afirmă că nu crede că se va acoperi întreaga capacitate.

"Anul trecut, au fost admişi aproximativ 3.550 de studenţi în sesiunile din lunile iulie şi septembrie, iar anul acesta cred că nu ar trebui să fie o diferenţă faţă de cel trecut. Sper să nu avem însă o supriză negativă şi să avem măcar acelaşi număr de studenţi ca anul trecut", a declarat Constantin Bungău.

Potrivit rectorului, anul acesta s-a renunţat la tradiţionala "Caravană UO", în cadrul căreia cadre didactice şi studenţi vizitau liceele din Bihor şi din zonele învecinate pentru a convinge elevii să aleagă o facultate din Oradea, întrucât nu a avut efectul dorit.

Cele 15 facultăţi la care Universitatea din Oradea organizează admitere începând de săptămâna viitoare sunt Facultatea de Arte, Facultatea de Construcţii şi Arhitectură, Facultatea de Drept, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Litere, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Facultatea de Protecţia Mediului, Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Facultatea de Teologie Ortodoxă.

O nouă sesiune de admitere la programele de studii ale Universităţii din Oradea va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii septembrie, ea fiind adresată în special tinerilor care vor promova bacalaureatul în toamnă.

În Oradea, mai există Universitatea privată Agora şi o filială a Universităţii Creştine Partium, cu predare în limba maghiară, subvenţionată de Guvernul Ungariei.

 

 

Versiune mobil | completa