Peste 260 de călători prinşi fără bilete în trenurile care circulă pe ruta Bucureşti-Cluj-Oradea

de Livia Ispas - Mediafax

Peste 260 de călători au fost prinşi fără bilete în trenurile care circulă pe ruta Bucureşti-Cluj-Oradea, aceştia fiind puşi să plătească bilete la suprapreţ, în valoare totală de peste 3.200 de lei, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii de la transporturi au făcut, în perioada 19-22 iulie, controale în staţiile CF şi pe trenurile de călători care circulă pe magistrala feroviară 300, pe ruta Bucureşti - Ploieşti - Braşov - Cluj Napoca - Oradea, precum şi în secţiile feroviare adiacente acestora, arată miercuri Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În cele patru zile au fost făcute controale în 294 de trenuri de călători, fiind depistaţi 268 de călători frauduloşi. Aceştia au fost puşi de personalul CFR să plătească bilete la suprapreţ, în valoare totală de 3.237 de lei.

Poliţiştii au constatat 17 infracţiuni, dintre care patru de natură judiciară şi 12 de natură economică, şi au dat 130 de amenzi în valoare totală de 26.095 de lei. Dintre cele 130 de amenzi, 96 au fost date pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 12 pentru activităţi comerciale ilicite şi trei pentru nereguli privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Totodată, au fost depistate 13 persoane date în urmărire, precum şi 26 de persoane care apelau la mila publică, nouă vânzători ambulanţi şi 11 minori nesupravegheaţi.

La acţiunea organizată de poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din IGPR, au participat şi jandarmi, poliţişti comunitari şi personal CFR.

 
Tag-uri:
trenuri
,controale
,

 

Versiune mobil | completa