Plexus a deschis o fabrică de la Oradea. Investiţia se ridică la 30 milioane de dolari

de Cristina Cuncea - Mediafax

Producătorul american de componente electronice Plexus a deschis oficial fabrica de la Oradea, investiţie de 30 de milioane de dolari, unde vor lucra în primă fază 330 de angajaţi, urmând ca numărul să crească la aproximativ 1.000 de persoane.

Plexus este prezentă în Oradea, din 2009, având iniţial sediul într-o locaţie închiriată, iar noua investiţie va prelua operaţiunile actuale ale companiei, de producţie de componente electronice şi marketing. Fabrica este amplasată în Eurobusiness Industrial Park Oradea şi are suprafaţă utilă de 27.000 de metri pătraţi.

"Din momentul începerii activităţii în Oradea, baza noastră de clienţi a crescut în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), rezultând astfel necesitatea pentru dezvoltarea capacităţii de producţie. Acest nou spaţiu de producţie demonstrează angajamentul nostru faţă de regiunea EMEA, iar alături de fabricile de producţie existente din Kelso şi Livingston, Scoţia, şi centrele de Engineering Solutions din Livingston, Scoţia, şi Darmstadt, Germania, va asigura flexibilitate în furnizarea unor soluţii complete pentru clienţii noştri din regiunea EMEA", a declarat, într-un comunicat, Steve Frisch, vice-preşedinte executiv servicii globale clienţi Plexus.

Fabrica este operaţională din luna mai, iar în prezent are 330 de angajaţi. Compania preconizează că numărul de angajaţi va fi de aproximativ 1.000 în momentul în care fabrica va fi complet operaţională.

Plexus produce componente electronice pentru domeniul comunicaţiilor, medical, industrial, al apărării, securităţii şi al aviaţiei, în fabrici din America de Nord, Europa şi Asia.

 
Tag-uri:
plexus
,investiţie
,

 

Versiune mobil | completa