Primarul Ilie Bolojan a preluat oficial Spitalului Judeţean - FOTO

Primarul Ilie Bolojan a preluat oficial Spitalului Judeţean

Primarul Ilie Bolojan a semnat, marţi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean protocolul de predare primire a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Semnarea acestui protocol reprezintă ultima etapă din formalităţile legale care trebuiau să fie îndeplinite pentru preluarea managementului Spitalului Judeţean de către Primăria Oradea de la Consiliul Judeţean.

În zilele următoare cele două comisii, respectiv comisia de predare numită de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle şi comisia de primire numită de primarul Ilie Bolojan îşi vor începe procedura de lucru, astfel încât predarea efectivă să se facă cu 1 ianuarie 2011.

"Spitalul Judeţean va fi restructurat, având în vedere că are atâtea probleme de natură financiară, cât şi probleme de autorizare, iar datoria noastră este să oferim condiţii mai bune pacienţilor. Nu va urma o perioadă usoara, suntem obligaţi să luăm o serie de măsuri, iar cu cât le vom lua mai repede, costurile pentru pacienţi vor fi mai mici, iar condiţiile mai bune", a spus primarul Ilie Bolojan.

Astfel, şefii de secţii de la toate spitalele vor primi o propunere de buget în care vor trebui să se încadreze de la 1 ianuarie 2011, trebuind să ia acele măsuri care sa ducă la eficientizarea activităţii secţiei în limita bugetului primit. "Sunt situaţii în care nu numărul de paturi este o problemă, ci modul în care personalul se organizează", a ţinut să precizeze primarul Ilie Bolojan.

Până anul viitor, cel mai important spital din judeţ va trebui să se ajungă de la o structură cu 800 de paturi, la aproximativ 500. Astfel, o parte din secţii vor fi comasate, iar o parte din paturi vor fi transferate la Spitalul Municipal, în cazul secţiilor care nu prezintă specific de urgenţă. Primarul Ilie Bolojan a ţinut să sublinieze că nu vor avea loc concedieri în cadrul personalului mediu sanitar, putând fi făcute eventual transferuri.

Prezent la semnarea protocolului de predare-primire a Spitalului Judeţean, la rândul său, viceprimarul Gheorghe Carp a vorbit depre stadiul lucrărilor în ce priveşte Centrul Oncologic care se va construi la Spitalul Municipal.

"Ieri s-a desfăşurat licitaţia pentru achiziţionarea acceleratorului nuclear, necesar dotării Spitalului Municipal. Sper ca până în vara anului 2011, Oradea va avea un centru oncologic modern. În ceea ce priveşte managementul spitalelor, vă asigur că municipalitatea impune managerilor condiţii restrictive şi de mare responsabilitate, deoarece numai în acest fel poate fi realizată reforma sanitară", a spus Carp.

 

 

Versiune mobil | completa