Repartiţiile ANL au fost finalizate

Repartiţiile ANL au fost finalizate

Repartizarea locuinţelor cu una şi două camere din cele două blocuri ANL construite pe strada Decebal a fost finalizată, luni, pentru a treia oară, după ce ierarhizarea celor peste 700 de solicitanţi a fost contestată de două ori.

 

Depunerea dosarelor a fost încheiată în luna decembrie a anului trecut, când a început şi punctarea lor, conform unei grile stabilite printr-o Hotărâre a Consiliului Municipal, evaluarea cererilor făcându-se până în luna august a acestui an, când a fost afişată o primă listă de repartiţii.

 

Deoarece aceasta a fost contestată de 84 de orădeni, comisia municipalităţii a reluat analizarea dosarelor, mai ales că, în urma unui control solicitat de primarul Ilie Bolojan, Corpul de Control al Prefecturii Bihor a constatat nereguli în punctarea cererilor. Potrivit Raportului de Control, cele mai frecvente nereguli au constat în dublarea punctajelor pentru persoanele căsătorite, fiind punctat atât soţul, cât şi soţia, deşi regulamentul Consiliului Local prevedea că pentru acest criteriu se acordă punctaj doar titularului cererii, nu şi persoanei cu care solicitantul este căsătorit.

 

O a doua reconfigurare a listei iniţiale a fost făcută după ce Inspectoratul Şcolar Bihor a remis Primăriei o nouă situaţie privind statutul a 35 dintre solicitanţi, angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar, operaţiune în urma căreia persoanelor vizate li s-a refăcut punctajul.

 

Cele două blocuri ANL de pe strada Decebal au 20 de apartamente cu două camere şi 42 cu o cameră, fiind recepţionate în luna iulie. Viitorii locatari vor avea la dispoziţie şi 48 de locuri de parcare, însă nu şi de un spaţiu suficient de mare între frontul stradal şi carosabil, fapt care sporeşte riscul de accidente în zonă.

 

 

Versiune mobil | completa