Şi-a lăsat buletinul gaj şi a vrut să treacă graniţa folosindu-se de altul, fals

Şi-a lăsat buletinul gaj şi a vrut să treacă graniţa folosindu-se de altul, fals

Un tânăr de 23 de ani din Petroşani s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să treacă ilegal în Ungaria, prin Borş, folosindu-se de o carte de identitate falsă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, tânărul a fost descoperit duminică. Îmbarcat într-un autocar, la controlul de frontieră, în Borş, acesta a prezentat o carte de identitate pe care se vedea că era falsă. "Documentul cu care s-a legitimat persoana în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fapt pentru care aceasta a fost condusă la sediul S.P.F. Bors, pentru efectuarea verificărilor necesare", se arată în comunicat.

Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor de frontieră când au aflat că cetăţeanul cu pricina este român, Alin C, şi are doar 23 de ani. El a declarat că a vrut să treacă graniţa cu o carte de identitate falsă deoarece cartea de identitate i-a fost reţinută în contul unor datorii mai vehi, iar el voia musai să ajungă în Italia.

"Bărbatul a mai declarat că a obţinut cartea de identitate de la un bărbat contra sumei de 50 euro. În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat", se mai arată în informare.

 
Tag-uri:
ijpf
,buletin fals

 

Versiune mobil | completa