Ţara lui Boc: Cu pensiile tăiate, 16 pensionari sunt cercetaţi de poliţişti, după ce au depus dosare false de refugiaţi

Ţara lui Boc: Cu pensiile tăiate, 16 pensionari suntcercetaţi de poliţişti, după ce au depus dosare false de refugiaţi

În ţara în care Guvernul le taie pensiile, 16 pensionari din zece localităţi bihorene au ajuns în vizorul poliţiştilor pentru că au vrut să încaseze câteva sute de lei în plus de la stat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, comisarul Ioana Indrieş, a anunţat joi că 16 persoane sunt suspectate de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat Casa de Pensii Bihor cu 14.163 lei. Oamenii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

"Cei în cauză sunt suspectaţi că, în perioada 2009 - 2010, au solicitat unei instituţii de prestaţii sociale de pe raza Judeţului Bihor, îndemnizaţie de refugiat, depunând la dosar mai multe documente justificative false, cauzând astfel un prejudiciu de 14.163 lei, parţial recuperat", a arătat Ioana Indrieş.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările cu suspecţii în stare de libertate, în vederea documentării întregii eventuale activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

 

Versiune mobil | completa