Un angajat al Electrica a murit electrocutat. ITM Bihor şi Parchetul au deschis o anchetă

de Pacala Dana - Mediafax, Florin Ciucas

Foto: Publimedia//Shutterstock

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor şi Parchetul Judecătoriei Marghita au început anchete pentru a stabili circumstanţele în care, joi seară, un orădean în vârstă de 47 de ani a murit electrocutat pe un stâlp de curent, în localitatea Almaşu Mic.

Bărbatul, angajat la Centrala Electrica Oradea, a fost chemat să intervină, alături de un coleg, la o avarie provocată de furtună în apropierea municipiului Marghita.

"În localitatea Almaşu Mic, unul din electricieni a văzut o creangă care atingea firele de curent. Bărbatul a pus scara de aluminiu pe stâlp, a urcat şi a încercat să îndepărteze creanga cu o prăjină metalică, moment în care s-a format un arc electric, iar victima s-a prăbuşit lângă stâlp", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Un echipaj SMURD a fost chemat la faţa locului, dar medicii n-au putut face altceva decât să constate decesul bărbatului care, potrivit medicilor, intrase în stop cardio-respirator.

Potrivit lui Rotar, la locul incidentului au fost prezenţi, joi seară, inspectori ai ITM, reprezentanţi ai Poliţiei şi procurori de la Parchetul Judecătoriei Marghita, care vor stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

"Cert este că tragedia se încadrează în accidente de muncă mortale, iar după ce vor primi raportul medicilor legişti, inspectorii ITM vor stabili de ce nu s-au respectat normele de siguranţă în muncă în acest caz", a afirmat şeful ITM Bihor.

Electricianul avea o vechime în muncă de 20 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

 

 

Versiune mobil | completa