“Unchiul” Maghiar, la «facultate»?

“Unchiul” Maghiar, la «facultate»?

Condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare şi la plata unui prejudiciu imens către stat, de 24,3 milioane de euro, pentru falsificarea cifrei de şcolarizare în scopul obţinerii unor fonduri umflate de la buget, Teodor Maghiar achită de unul singur grandomania şi corupţia epocii "Sorbonica".

Acum şase ani, când săptămânalul BIHOREANUL începea să descrie într-o lungă serie de articole abuzurile clanului de la conducerea Universităţii, mulţi au spus că "nu se va alege nimic din asta", mai ales că înainte, deşi surprins votând de şapte ori la alegerile din 1996, rectorul Teodor Maghiar fusese scos basma curată.

Surprinzător, însă, după atâta vreme, Justiţia a confirmat ilegalităţile. Printr-o sentinţă şocant de aspră, cel supranumit Unchiul pentru capacitatea de a "rezolva" orice a fost condamnat la 8 ani de închisoare, plus plata către stat a peste 880 miliarde de lei vechi, reprezentând valoarea prejudiciului produs bugetului public.

Ca şi când acestea n-ar fi fost de ajuns ca să-l doboare, bătrânul ex-rector îşi vede şi fiul preferat pe cale de a-i împărtăşi soarta, Doru Maghiar fiind cercetat separat într-un dosar pentru care riscă până la 5 ani de închisoare.

Deşi la un moment dat se credea că procesul va fi tărăgănat, iar suferindul Maghiar va fi lăsat să-şi vadă de bătrâneţi, instanţa a pronunţat o sentinţă dură. Potrivit ziarului care a dezvăluit povetsea judecătorii au decis, ca asigurare că prejudiciul va fi plătit, să menţină sechestrul pus pe averea fostului rector, inclusive uriaşa moşie din strada Livezilor nr. 4, casa din Delavrancea 19 A şi vila din Gh. Doja nr. 22.

Detalii în articolul "Teodor Maghiar, din robă în zeghe!"

 
Tag-uri:
maghiar
,unchiu

 

Versiune mobil | completa