AFLĂ cât eşti de deştept cu testul Mensa. VEZI dacă poţi intra în cercul celor mai inteligenţi oameni din lume

Testul Mensa e disponibil şi în România- Vezi cât de deştept eşti şi poţi fi primit în Asociaţia Oamenilor Inteligenţi


Un site din România îţi dă posibilitatea să-ţi măsori IQ-ul cu ajutorul unor teste realizate în urmă cu peste 60 de ani. În urma rezultatelor obţinute la testări, poţi vedea dacă ai vreo şansă de a fi primit într-una din cele mai elitiste comunităţi din lume


VEZI aici cum îţi poţi calcula inteligenţa

Dacă vrei să-ţi testezi inteligenţa, intră pe mensa-romania.ro, pentru a efectua testul Mensa, realizat de suedezul Etienne Forsstrom, din Suedia.

Este un chestionar tip grilă bazat pe 24 de enunţuri ce trebuie rezolvate în 10 minute. Fiecare enunţ are cinci variante de răspuns. După expirarea timpului şi calcularea punctajului obţinut , poţi afla dacă eşti sau nu eligibil pentru Institutul Mensa. Dacă rezultatele îţi indică un IQ situat între 90 şi 110 ,înseamnă că ai o inteligenţă normală, în timp ce un IQ de peste 131 îţi garantează deschiderea uşilor în Mensa, o organizaţie a oamenilor cu adevărat deştepţi care are filiale în toată lumea.

Citeşte şi: 112 români au diplomă de om deştept. Mulţi o vor pentru a se angaja afară

Cum caută Mensa soluţii viabile la problemele omenirii

Mensa a fost fondată în 1946, la Oxford (Marea Britanie), cu scopul de a găsi şi a aduna într-o comunitate exclusivistă pe cei mai inteligenţi oameni ai lumii. Odată acceptaţi ca membri ai organizaţiei, aceştia sunt provocaţi să găsească soluţii la problemele concrete ale omenirii: boli, războaie, terorism, sau încălzire globală. Organizaţia numără peste 100.000 de membri din peste o sută de ţări. Cei mai mulţi inteligenţi se află în SUA, potrivit unor statistici. Astfel, organizaţia de acolo numără 50.000 membri, Mensa Marea Britanie - 30.000, iar Canada - 1.600. Cei mai tineri mensani sunt Oscar Wrigley, admis la vârsta de doi ani şi cinci luni (IQ peste 160), şi Elise Tan Roberts, admis la doi ani şi patru luni (IQ 154).

 

 

Versiune mobil | completa