Ce maşini de familie noi se pot cumpăra prin programul „Rabla” cu 10.000 de euro. Ford Focus, Nissan Note ori Seat Ibiza sunt variante convenabile

Ce maşini de familie noi se pot cumpăra prin programul „Rabla” cu 10.000 de euro

Cel mai bine vândute maşini în cadrul programului "Rabla" sunt cele din gama inferioară de preţ, potrivit dealerilor şi importatorilor de pe piaţa locală. Pe de altă parte, ieftin înseamnă şi dimensiuni mai reduse, element de obicei incompatibil cu cei ce au o familie şi doresc un automobil nou şi spaţios.


Pentru aceştia, dealerii au lansat noi campanii de discounturi, care cumulate cu cele trei vouchere din cadrul programului de casare duc preţul maşinilor la mai puţin de 10.000 de euro.

Pentru a se încadra în segmentul maşinilor de familie, automobilele trebuie să se intre cel puţin în clasa compactă şi să aibă un portbagaj de peste 300 de litri. Astfel, nu vom lua în calcul maşinile de clasă mini precum Chevrolet Spark sau mică precum Renault Clio sau Symbol, ci numai maşinile din segmentele superioare, atât sedanurile - maşinile în trei volume cu portbagaj complet separat de spaţiul destinat pasagerilor, cât şi hatchbakurile - maşinile cu cinci uşi în două volume.

Discounturile lansate au ca scop atragerea clienţilor persoane fizice, după o perioadă de aproape două luni în care vânzările de maşini s-au derulat aproape exclusiv către persoane fizice care nu utilizează programul de casare.

Cele mai mari discounturi din piaţă se regăsesc în cazul modelelor Ford Focus al cărui preţ este redus cu 6.560 de euro, de la 16.550 de euro la 9.990 de euro, discountul fiind compus din cel de 2.700 de euro care reprezintă cele trei vouchere a 900 de euro fiecare din cadrul programului "Rabla" iar diferenţa reducerea oferită de importator. Pe locul secund se află Nissan Note cu o reducere de 5.510 de euro la 7.980 de euro, iar pe trei Seat Ibiza cu 5.089 de euro la 6.963 de euro.

Casarea maşinilor în cadrul unităţilor de tip REMAT a demarat pe 18 martie, în timp ce livrarea efectivă a maşinilor va avea loc în următoarele două săptămâni, pe măsură ce vor fi livrate maşinile, respectiv aprobate dosarele cu tichetele valorice.

 

 

Versiune mobil | completa