Lulu Cremeneanu şi-a lansat prima carte (FOTO)

Lulu Cremeneanu şi-a lansat prima carte

Cartea „Welcome to my paradise” este de fapt un fel de jurnal intim şi a fost lansată duminică, de la ora 18, la hotelul Maxim, în prezenţa a câtorva zeci de apropiaţi. Festivitatea a început cu un miniconcert susţinut în aer liber de chitaristul Noris, care a cântat cu celebrul blues-ist AG Weinberger, şi care a interpretat, printre altele, şi piesa „Welcome to my paradise”, imnul insulei Bali, care dă şi titlul cărţii.

 

Au luat cuvântul, pe rând, jurnalistul Florin Budea, Alexandru Şereş, fost redactor şef al Jurnalului Bihorean şi actual consilier în cadrul Primăriei, dar şi criticul de artă Ramona Novicov, care s-au arătat încântaţi de cele scrise de Lulu. „Această carte se citeşte cu sufletul la gură. Are de toate: ritm, expresivitate, umor şi sensibilitate. Lulu este spontan şi plin de naturaleţe, aşa cum este şi în viaţă”, a zis Alexandru Şereş.

 

La rândul său, autorul a spus că a scris cartea din dorinţa de a împărtăşi cu ceilalţi bucuria experienţei sale, după ce în luna aprilie a făcut o excursie de 3 săptămâni în insula Bali. „Cartea am scris-o din acelaşi motiv pentru care deschizi o cutie de bomboane şi o împarţi cu prietenii, din dorinţa de a împărţi cu ceilalţi lucrurile bune. Din acelaşi motiv m-am făcut şi DJ, n-am putut să ascult muzica de unul singur. Cartea e la fel, dar în domeniul literelor”, a spus autorul, precizând că la baza ei au stat coincidenţele pe care le-a trăit încă de la plecarea spre Indonezia.

 

“La Budapesta m-am întâlnit cu un tip pe care l-am cunoscut cândva în trecut. Mergea în India. I-am zis că mi-am luat cu mine cartea "O călătorie în India" (n.r de Edgar Morgan Forster) şi am râs amândoi. Mi-am dat seama că e un semn clar că se va întâmpla ceva în cele trei săptămâni. Mi-am cerut scuze, mi-am luat laptopul şi am început să scriu”, a povestit Lulu.

 

Cea mai mare parte a povestirii, circa 90%, a fost scrisă în timp real, în timpul celor 23 de zile petrecute în exotica insulă. Scoasă de editura ARCA, în cele 280 de pagini, cartea lui Lulu cuprinde atât întâmplări contemporane cât şi flash-back-uri din trecut.

 

Vezi care a fost atmosfera la lansare, în galeria de imagini!

 

Citeşte aici mai multe despre cartea scrisă de Lulu.

 

 

Versiune mobil | completa