Băsescu către profesori: Nu vă mai amăgiţi cu salarii crescute înainte de alegeri

Băsescu către profesori: Nu vă mai amăgiţi cu salarii crescute înainte de alegeri

"Apelul meu la dumneavoastră este să nu vă păcăliţi, să fiţi realişti, să alegeţi soluţiile care pun sistemul de educaţie în stare de performanţă, pentru că România este condamnată dacă tinerii nu vor face performanţă ca urmare a şcolii pe care au făcut-o şi vom rămâne un veşnic importantor de orice", a spus şeful statului, la Congresul cadrelor didactice.

 

El a arătat că ştie aceste lucruri pentru că a primit toate rapoartele care vizează deficienţele sistemului de educaţie , care "scoate doctori şi la Caracal, unde se cumpără diplome, care nu are criterii de performanţă şi disponibilităţi".

 

Traian Băsescu le-a transmis un mesaj participanţilor la eveniment, întrebat despre situaţia financiară a cadrelor didactice.

 

"Eu aici nu au venit nici să vă promit salarii, nici să vă spun nimic altceva decât să vă dau semnalul meu de respect şi în acelaşi timp să vă conving că aveţi nevoie să vă implicaţi într-un sistem de educaţie performant. Nu se poate numai cu satisfacţii din acelea negociate de sindicate, din când în când. Nu se poate", a spus şeful statului.

 

Preşedintele a continuat: " Nu vă mai amăgiţi cu salariile crescute înainte de alegeri , a căror creştere o pierdeţi în câteva luni, prin inflaţie".

 

Preşedintele a mai arătat că tot ce se va întâmpla în România în continuare se va bizui pe apropierea deciziei de comunitate, indiferent care va fi Guvernul care se va instala la Bucureşti.

 

Citeşte mai mult pe www.mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa