Cursurile, întrerupte azi în toată ţara. Nu şi la Oradea

Cursurile ar putea fi întrerupte joi în toată ţara. Cadrele didactice merg la şcoală, dar nu predau

Cursurile ar putea fi întrerupte în toate unităţile de învăţământ din ţară, joi, când Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei, cadrele didactice urmând să meargă la şcoală, dar fără să predea şi să pună note, a declarat pentru MEDIAFAX liderul FSLI, Aurel Cornea.

Potrivit liderului sindicaliştilor bihoreni, Ioan Ţenţ, în Oradea şi Bihor, cursurile se desfăşoară în mod normal, fără întreruperi.

Federaţiile din învăţământ au trimis o adresă membrilor de sindicat din ţară în care au recomandat întreruperea activităţii în toate unităţile de învăţământ în ziua în care Guvernul îşi angajează răspunderea pentru Legea educaţiei.

Cornea a precizat că profesorii vor merge joi la şcoală, dar nu le vor preda elevilor, nu îi vor asculta şi nu le vor pune note. Mai multe sindicate din ţară au anunţat deja că joi vor fi în grevă.

Sindicaliştii din Suceava au anunţat că o parte din cadrele didactice vor face grevă generală de o zi, iar în alte unităţi de învăţământ din judeţ profesorii vor fi în grevă japoneză de două ore, fără a fi afectate cursurile.

Şi cadrele didactice din mai multe unităţi şcolare din municipiul Galaţi au anunţat că vor fi în grevă

În judeţul Harghita, profesorii din mai multe şcoli vor intra în grevă de avertisment de două ore.

Cadrele didactice membre ale Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Clujean (SLIPC) nu vor ţine cursuri, însă vor fi prezente în şcoli.

 

 

Versiune mobil | completa