Examenul propriu-zis de bacalaureat va avea trei probe scrise

Examenul propriu-zis de bacalaureat va avea trei probe scrise

Ministrul Ecaterina Andronescu a discutat, sâmbătă, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ despre structura examenului de bacalaureat .

 

Astfel, potrivit propunerii, examenul de bacalaureat va avea două etape. Prima etapă, desfăşurată pe parcursul clasei a XII-a, va urmări evaluarea unor competenţe - de comunicare în limba română sau în limba maternă, competenţe digitale şi competenţe lingvistice. În urma acestei evaluări elevii vor primi un certificat european - Europass - care va atesta nivel de cunoaştere a limbilor străine, a precizat Andronescu.

 

A doua etapă - examenul propriu-zis de Bacalaureat - va consta în trei probe scrise, respectiv patru pentru cei care studiază şi limba maternă. Astfel, toţi elevii vor susţine examenul de bacalaureat la Limba şi Literatura Română, la Matematica - obligatorie pentru cei care fac secţiile ştiinţifice, respectiv Istoria - obligatorie pentru cei din zona socio-umană. Cea de-a treia probă va fi la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

 

Ministrul Educaţiei a spus că îşi doreşte ca aceste modificări să intre în vigoare în acest an.

 

La sfârşitul lunii iunie, ministrul Educaţiei anunţa că vrea să simplifice sistemul de amitere în liceu, să renunţe la teze, dar să fie o evaluare de tip Pisa, iar bacalaureatul să fie simplu cu două probe orale la engleză şi română susţinute în timpul anului, iar examenul să fie organizat pe trei probe scrise în funcţie de profil.

 

 

Versiune mobil | completa