Ghilea: Şcolile din Bihor sunt pregătite pentru începerea anului şcolar

Şcoala din Nucet, dată exemplu pozitiv la categoria şcolilor gata pentru începerea noului an şcolar

Cu 18 zile înainte de începerea noului an şcolar, prefectul Gavrilă Ghilea a prezentat într-o conferinţă de presă situaţia unităţilor de învăţământ controlate de comisia Prefecturii împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

A fost verificată situaţia investiţiilor, reparaţiilor curente şi lucrărilor de igienizare din 69 de unităţi de învăţământ, majoritatea fiind din mediul rural. În urma acestor controale, Ghilea spune că noul an şcolar poate începe în condiţii mulţumitoare în majoritatea şcolilor şi grădiniţelor verificate, însă afirmă că au fost descoperite şi unităţi de învăţământ care nu sunt încă pregătite reluarea activităţii. Situaţiile cele mai grave se află în unităţile care au sistat reparaţiile din lipsă de fonduri. Acestea sunt: Grădiniţa Tăşad, Grădiniţa din Nucet şi şcolile din Hidişelul de Sus, Ghighişeni, Lunca Sprie şi Văşad. De asemenea, comisia de control a descoperit că autorităţile locale din Husasău de Criş şi Finiş nu au igienizat curţile şcolilor din localităţile respective.

 

Printre exemplele pozitive, adică localităţile în care admistraţiile publice locale au asigurat la timp condiţiile optime pentru reluarea activităţii şcolare, se numără şcoala din oraşul Nucet şi cele din comunele Pomezeu, Roşia, Rieni şi Curtuişeni.

 

Verificările intreprinse Prefectură şi Inspectoratul Şcolar au fost menite să impulsioneze activitatea de pregătire pentru începerea noului an şcolar şi să evite situaţiile întâlnite în anii trecuţi, când în mijlocul lunii septembrie unităţile de învăţământ erau nepregătite. În săptămânile rămase până la începerea noului an şcolar, comisia îşi va relua verificările şi va încerca să remedieze deficienţele din şcoli pe ultima sută de metri. 

 

 

Versiune mobil | completa