Încă o încercare la Bacalaureat

Încă o încercare la Bacalaureat

Cei care nu s-au prezentat sau nu au promovat Bacalaureatul în prima sesiune, susţin examenul în Oradea în trei centre, la Colegiul Tehnic Traian Vuia, la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi şi la Grupul Şcolar Andrei Şaguna.

 

În această sesiune sunt examinaţi, în municipiu, 1.183 de candidaţi, dintre care 116 provin din clase cu predare în limba maternă, alta decât româna, deci susţin şi probe la această limbă.

 

Bacalaureatul a început luni cu proba orală la limba română, continuă marţi cu proba orală la limba maternă, miercuri acelaşi tip de probă pentru limba străină, urmând ca joi absolvenţii de licee să susţină proba scrisă la limba şi literatura română. „Vineri, vor da proba scrisă la limba maternă, luni au examen la proba din aria curriculară obligatorie, marţi la proba la alegere, iar miercuri vor avea ultima probă”, a declarat pentru Bihoreanul.ro Ramona Bacter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Primele rezultate vor fi afişate pe data de 28 august, iar notele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate pe 3 septembrie.

 

 

Versiune mobil | completa