Nota 8 la purtare? Adio, alocaţie!

Nota 8 la purtare în catalog? Adio alocaţie

Asta a decis Guvernul in sedinta de miercuri. Primariile vor fi obligate sa stabileasca un astfel de plan de activitati pentru beneficiarii de venit minim garantat. Deciziile au fost luate prin normele de aplicare a legilor privind acordarea de ajutoare sociale.

"Am mers cu masuri extrem de corecte, astfel incat sa stimulam interesul familiei pentru a-si trimite copiii la scoala, si am propus ca, in cazul in care exista medie la purtare sub 8, alocatia sa fie sistata pana la sfarsitul anului. Mesajul meu este foarte clar: trimiteti copiii la scoala!", a spus ministrul muncii, Ioan Botis.

El a aratat ca beneficiarii ajutoarelor au la dispozitie in fiecare luna masurile active acordate de catre agentiile de ocupare a fortei de munca.

In cazul in care copiii au sub nota 8 la purtare, alocatia pentru sustinerea familiei nu va mai fi acordata pentru familiile in cauza pana la sfarsitul acelui an scolar. Venitul minim garantat va fi acordat doar persoanelor care presteaza munca in folosul comunitatii, lunar, toate primariile fiind obligate sa elaboreze un plan de dezvoltare comunitara.

 

 

Versiune mobil | completa