Prima probă scrisă la sesiunea a doua a Bacalaureatului

Prima probă scrisă la sesiunea a doua a Bacalaureatului

Sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat a început, luni, cu probele orale, eliminatorii. Candidaţii care au obţinut o notă sub 5 sau nu s-au prezentat la o probă orală au fost declaraţi "respinşi", respectiv "neprezentaţi" şi au pierdut dreptul de a participa la probele următoare. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul candidaţilor eliminaţi, care rămân şi fără posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.

 

La a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris, la nivel naţional, 47.464 elevi care nu s-au prezentat la sesiunea din iulie sau care nu au promovat una sau mai multe probe organizate în anii anteriori. Dintre aceştia, 1.183 de candidaţi sunt în Bihor şi susţin examenele în trei centre: la Colegiile Tehnice Traian Vuia şi Constantin Brâncuşi şi la Grupul Şcolar Andrei Şaguna.

 

Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, a fost susţinută joi, fiind urmată de cea la Limba şi literatura maternă (21 august) şi de proba obligatorie a profilului (24 august). Proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică) va avea loc pe 25 august, iar ultima probă, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (scrisă sau practică) va fi susţinută pe 26 august.

 

În 28 august vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 30 august - 2 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 3 septembrie.

 

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele orale, scrise sau practice, promovate în sesiunile anterioare.

 

La prima sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 87,35%.

 

 

Versiune mobil | completa