Taberele orădene, luate la puricat de inspectorii sanitari

Taberele orădene, luate la puricat de inspectorii sanitari

Începând cu luna iunie, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au început controalele în toate Centrele de Agrement pentru Tineret din judeţul Bihor, descoperind nereguli la trei dintre acestea.

 


„Centrul de Agrement din Suncuiuş a primit un avertisment. Agenţia Judeţeană a Taberelor a fost amendată deoarece o parte din personalul angajat nu urmase cursul pentru noţiunile fundamentale de igienă, şi tot cu o amendă a fost sancţionată şi administraţia taberei din Valea Brătcuţei, întrucât aici lenjeria nu era păstrată în condiţii propice”, a explicat miercuri pentru Bihoreanul.ro dr. Daniela Rahotă, director adjunct al DSP.

 

Taberele în cauză au primit, pe lângă amenzi, şi termene pentru remedierea deficienţelor constatate. „Vom continua verificările în toate taberele până la sfârşitul sezonului estival, deoarece dorim să ne asigurăm că totul este în regulă”, a mai precizat dr. Rahotă.

 

În perioada următoare, inspectorii DSP vor relua controalele sanitare, pentru verificarea aprovizionării cu apă potabilă, a igienei blocurilor alimentare şi anexelor sanitare, dar şi pentru a vedea modul în care se face evacuarea rezidurilor. „La Chişlaz, de pildă, am dispus suspendarea campării, deoarece copiii nu aveau o sursă de aprovizionare cu apă potabilă ”, anunţă dr. Rahotă.

 

 

Versiune mobil | completa