Arhivele Forţelor Aeriene Britanice: cum erau obligate femeile pilot lesbiene să se trateze de boala lor

Arhivele Forţelor Aeriene Britanice: cum erau obligate femeile pilot lesbiene să se trateze de boala lor

O serie de documente secrete arată cum Forţele Aeriene Britanice (RAF) i-au discriminat pe recruţii homosexuali urmărindu-le activitatea pentru a aduna dovezi ca să fie daţi afară din armată,scrie Daily Mail. Ofiţerii din WRAF(Forţele Aeriene pentru Femei) erau încurajaţi să nu aleagă candidatele cu trăsături masculine.

Documentele Whitehall arată cum femeile lesbiene erau obligate să intre sub tratament ca să fie vindecate de boala lor. Ofiţerii trebuiau să urmărească o serie de indicii: dacă femeile jucau cricket sau hockey, dacă stăteau prea mult timp pentru a scrie scrisori sau telefona altor femei. Echipamentul şi lucrurile personale le erau verificate şi femeile continuu supravegheate. În anii '90 încă se mai făceau dosare femeilor din WRAF bănuite că ar avea tendinţe homosexuale. Documentele datează din anii '50 şi se găsesc în Arhivele Naţionale.

În documente sfatul principal pentru ofiţeri era să le recomande persoanelor cu astfel de tendinţe să caute ajutor psihiatric. De asemenea tinerele trebuiau atenţionate să nu mai doarmă împreună în acelaşi pat deoarece ar putea apărea suspiciuni. În 1955, 13 femei au fost expulzate din WRAF pe baza suspiciunilor, iar în 1970, cifra crescuse la 60.

Homosexualitatea a fost ilegală în Anglia şi Ţara Galilor pânăîn 1967 iar legea care interzicea homosexualilor să intre in armatăa fost abrogată în 2000.

 

 

Versiune mobil | completa