Cel mai bogat japonez donează 120 de milioane dolari şi salariul până la pensie pentru victimele cutremurului

Cel mai bogat japonez donează 120 mil. dolari şi salariul până la pensie pentru victimele cutremurului

Preşedintele grupului nipon Softbank Corp., Masayoshi Son, considerat cel mai bogat om din Japonia, a anunţat că va dona 120 de milioane de dolari precum şi restul salariului său până la vârsta de pensionare, pentru victimele cutremurului şi tsunami-ului care au devastat ţara în prima jumătate a lunii martie, scrie Bloomberg.

Compania pe care o conduce filantropul japonez va dona încă 12 milioane de dolari pentru victimele dezastrelor.Softbank este al treilea mare operator de telecomunicaţii wireless din Japonia. Son, în vârstă de 53 de ani, a câştigat în anul fiscal încheiat în martie un salariu de 108 milioane de yeni (1,3 milioane de dolari) şi dividende în valoare de 1,3 miliarde de yeni (15,5 milioane de dolari). Participaţia de 21% deţinută de Son la Softbank este evaluată la peste 740 de miliarde de yeni (8,8 miliarde de dolari), potrivit datelor Bloomberg. Ediţia niponă a Forbes îl clasifică pe Son ca cel mai bogat om din Japonia.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 grde pe scara Richter a devastat Japonia la începutul lunii martie, generând un tsunami care a provocat pierderi catastrofale, atât umane cât şi materiale. Echipele de intervenţie încă se luptă la aproape de o lună de la dezastru să evite o catastrofă nucleară la centrala de la Fukushima.

 

 

Versiune mobil | completa