Cum se fac milioane în industria farmaceutică: J&J, profit de 3,5 milioane dolari din vânzarea medicamentelor prescrise de medicii români mituiţi

Cum se fac milioane în industria farmaceutică: J&J, profit de 3,5 milioane dolari din vânzarea medicamentelor prescrise de medicii români mituiţi

Johnson & Johnson (J&J) a obţinut un profit de 3,5 milioane de dolari în perioada 2000-2007 din produsele vândute de medicii români mituiţi în acest scop de grupul american de articole farmaceutice şi de larg consum, potrivit unui document al Securities and Exchange Commission din SUA.


Într-o plângere depusă la o instanţă americană, Securities and Exchange Commission (SEC), comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, arată că angajaţi ai unei subsidiare româneşti au mituit medicii români salariaţi în sistemul de stat şi farmacişti pentru a prescrie produsele farmaceutice pe care compania le promova activ.

J&J a ajuns la o înţelegere cu SEC în urma căreia va plăti 70 mil. dolari

"Angajaţii au lucrat cu distribuitorii locali ai diviziei pentru a furniza lichidităţi doctorilor care prescriau pacienţilor medicamente ale J&J. Divizia asigura, de asemenea, excursii anumitor doctori care au acceptat să prescrie medicamentele J&J", se arată în document.

Plângerea menţionează că distribuitorii locali au obţinut banii necesari plăţilor prin primirea de discount-uri la fiecare factură sau de produse gratuite pe care le puteau vinde. Distribuitorii colaborau apoi cu doctorii pentru a fi plătiţi pentru medicamentele prescrise prin intermediul programul guvernamental de asigurări.

 

 

Versiune mobil | completa