EXCLUSIV. Pentru ce au primit REGII ASFALTULUI 1,6 MILIARDE DE EURO de la statul român. HARTA BANILOR

EXCLUSIV. Pentru ce au primit REGII ASFALTULUI 1,6 MILIARDE DE EURO de la statul român. HARTA BANILOR

Patru firme româneşti au câştigat, de-a lungul ultimilor cinci ani, contracte cu CNADNR a căror valoare, de peste 1,66 miliarde de euro fără TVA, depăşeşte 1% din PIB-ul României. În ciuda crizei, anii electorali 2008-2009 au fost cei mai profitabili pentru afacerile regilor asfaltului. Mare parte a acestor sume nu au mers către construcţia de drumuri şi autostrăzi, ci către "plombarea" şi întreţinerea multianuală a celor existente.

Aparent, Ministerul Transporturilor pare a se lepădă de Umbrărescu, Besciu şi Căşuneanu şi le reziliază contractele de pe un tronson al autostrăzii Bucureşti-Braşov. Pe de altă parte, firmele controlate de regii asfaltului, cu excepţia celei a lui Costel Căşuneanu, dar incluzând-o pe cea a lui Nelu Iordache, se numără printre câştigătorii licitaţiilor de pe Coridorul IV, finanţat preponderent cu bani de la Uniunea Europeană.

Gândul vă prezintă istoria afacerilor pe care regii constructorilor autohtoni le-au derulat cu partenerul lor tradiţional, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), şi sumele vehiculate de aceştia.

Citiţi întreg articolul, pe www.gandul.info

 

 

Versiune mobil | completa