Mihai Necolaiciuc este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul director al CFR este acuzat de prejudicierea companiei cu 70 de milioane de euro

Mihai Necolaiciuc este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul director al CFR este acuzat de prejudicierea companiei cu 70 de milioane de euro

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost dus, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori în dosarele în care este acuzat de prejudicierea companiei feroviare cu 70 de milioane de euro. Mihai Necolaiciuc a fost extrădat în 20 aprilie din SUA, fiind acuzat pentru un prejudiciu produs în perioada în care a condus Compania Naţională a Căilor Ferate Române (CN CFR).

Imediat după ce a fost adus în ţară, Mihai Necolaiciuc a fost dus direct la Judecătoria Sectorului 1, pentru confirmarea mandatelor de arestare emise pe numele său în cele patru dosare în care a fost trimis în judecată. În aceeaşi zi, două instanţe de la Judecătoria Sectorului 1 au confirmat legalitatea măsurii preventive dispuse în cazul fostului director al CFR în trei din cele patru dosare. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti au amânat atunci pentru 27 aprilie judecarea celui de-al patrulea dosar. Instanţa va lua miercuri după-amiază în discuţie legalitatea măsurii arestării preventive dispuse în acest dosar.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ declara atunci că în perioada următoare "ar putea urma cereri de eliberare sub control judiciar", precum şi audieri la DNA ale lui Mihai Necolaiciuc.

Detalii, pe GÂNDUL

 

 

Versiune mobil | completa