Ministrul Igaş vrea să reformeze învăţământul MAI

Ministrul Igaş vrea să reformeze învăţământul MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, spune că nu este mulţumit de instituţiile de învăţământ din subordinea MAI şi avertizează că din 2011 vor fi schimbări majore privind programa şcolară, dar şi numărul de studenţi, considerând că nu este normal să fie anual 3.000 de absolvenţi.

Traian Igaş a reafirmat că 2011 este anul în care Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) intră în reorganizare şi începe un proces de disponibilizări, precizând că sistemul este, în prezent, dimensionat în mod greşit. Ministrul a spus, duminică, la Antena 3 , că în contextul în care aproximativ 2.000 de persoane ies din MAI anual, "pe cale naturală" (pensionare, demisie, deces), nu este normal ca instituţiile de învăţământ ale ministerului să scoată 3.000 de absolvenţi pe an.

Igaş a subliniat că, personal, nu este mulţumit de şcolile din subordinea MAI şi că a spus acest lucru şi reprezentanţilor Academiei de Poliţie. "Am constatat că ni se prezintă un sistem foarte bine pus la punct, dar absolventul, când se angajează, are foarte multe deficienţe, nu ştie sau nu poate să aplice ce a învăţat, iar şefii lor se plâng că trebuie să-i ia de la zero", a explicat Igaş.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa