ROMÂNII AU TALENT. Câţi BANI îi ia statul lui Adrian Ţuţu, CÂŞTIGĂTORUL premiului de 120.000 din finală

ROMÂNII AU TALENT. Câţi BANI îi ia statul lui Adrian Ţuţu, CÂŞTIGĂTORUL premiului de 120.000 din finală

Puţin peste o sută de mii de euro. Cu atât va rămâne Adrian Ţuţu, câştigătorul show-ului "Românii au talent", după ce statul român îi va impozita câştigul cu 19.200 de euro. Astfel, rapper-ului îi vor reveni doar 100.800 de euro, bani cu care, deocamdată, spune că nu ştie ce vrea să facă.

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, a declarat pentru gândul că regretă că nu-l poate scuti pe Adrian Ţuţu de la plata impozitului: "Îmi pare sincer rău, pentru că e o situaţie specială, îi cunosc situaţia familială şi nu aş fi vrut să îi diminuez bucuria câştigării premiului. Dar, din păcate, nu avem baza legală pentru a-i acorda această scutire", spune Blejnar. Potrivit Codului Fiscal, "veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu. Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine plătitorilor de venituri". Nu există nicio derogare de la obligaţia de plată. În cazul concursurilor cu premii, singura diferenţă faţă de jocurile de noroc este cota de impozitare (16%, faţă de 25%).

Când va încasa Adrian Ţuţu marele premiu

Ţuţu îşi va primi banii în scurt timp şi, spune el pentru gândul , nu ştie ce va face cu ei. Deocamdată e fericit şi simte că i-a avut alături pe părinţii lui, decedaţi de mult. "Am simţit că au fost cu mine şi atunci când am compus piesele cu care m-am prezentat la concurs. Versurile le-am scris într-o jumătate de oră şi nu am schimbat niciun cuvânt", a declarat orfanul de 19 ani. "Acum sunt super fericit şi vreau să continui cu muzica", a mai spus acesta. Adrian Ţuţu promite că-şi va continua şi studiile, aşa că din toamnă va fi din nou licean, în clasa a X-a, la seral. "Şcoala e cea mai importantă", povesteşte câştigătorul "Românii au talent", "şi vreau să o continui, apoi să fac Conservatorul".

"L-a iubit Dumnezeu şi l-a ajutat să câştige"

"L-a iubit Dumnezeu şi l-a ajutat să câştige!", asta a spus despre Adrian Ţuţu sora lui, Mihaela. Avocat pledant la Bucureşti, tânără de 28 de ani i-a fost alături rapperului de-a lungul anilor. Adrian Ţuţu a primit de la viaţă multe palme, însă a refuzat să cedeze. La cinci ani, i-a murit tatăl, în urma unor complicaţii provocate de diabet. La 10 ani şi-a pierdut şi mama, chiar înainte de Crăciun. În primul an după moartea acesteia au avut grijă de el fraţii mai mari, Mihaela şi Marius, însă apoi fratele său, mai mare cu 11 ani, a plecat să lucreze în Italia. Cum sora lui era la facultate la Bucureşti, Adrian s-a mutat cu bunica. Îşi dorea să facă muzică şi, fiindcă bunica lui nu era de acord, s-a mutat la 15 ani singur. A renunţat la şcoală şi, ca să se întreţină, a început să muncească te miri unde - în construcţii sau în restaurante. "Primele versuri le-am scris în clasa a doua, când am compus o melodie pentru mama, iar la 14 ani m-am hotărât să pun versurile pe un negativ şi am recompus-o. Atunci mi-am dat seama că în muzică este locul meu", a spus tânărul. De atunci a scris în jur de 40 de piese, o mare parte dintre ele despre viaţă şi despre lucrurile prin care a trecut, a povestit câştigătorul.

 

 

Versiune mobil | completa