Vrei sa emigrezi? Topul tarilor care te primesc cu bratele deschise

Vrei sa emigrezi? Topul tarilor care te primesc cu bratele deschise

Reprezentanta companiei de consultanta, Barbara Schaetti, cea care s-a ocupat de acest studiu impreuna cu cei de la HSBC Bank International, a trait in diverse colturi ale lumii. Ea este de parere ca atractivitatea unei tari depinde foarte mult de perceptia fiecarui om in parte si de experientele sale.

"Consider ca ceea ce face o tara sa devina prietenoasa, este doar deschiderea celor care se stabilesc acolo. Daca arati toleranta si optimism, atunci orice tara iti poate parea magica si interesanta", spune Schaetti.

1. Canada

Mai mult de jumatate din chestionati au afirmat ca cetatenii canadieni sunt extrem de prietenosi si sociabili cu strainii. 80% dintre imigrantii canadieni sunt insa vorbitori de limba engleza, iar acest lucru i-a ajutat foarte mult.

2. Insulele Bermude

Insulele Bermude sunt un arhipelag situat in Oceanul Atlantic, constituind un teritoriu autonom din Regatul Unit al Marii Britanii, ce are capitala la Hamilton. Orasul vechi St. George si fortificatiile aferente au fost inscrise in anul 2000 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Potrivit studiului HSBC, cei care s-au stabilit in Bermude sustin ca limba si cultura locala este una extrem de permisiva si drept urmare, s-au integrat destul de usor in societate.

3. Africa de Sud

O natiune extrem de diversificata din punct de vedere cultural, aceasta tara gazda s-a dovedit a fi extrem de prietenoasa cu strainii care s-au stabilit aici.

4. Statele Unite ale Americii

Rezultatele studiului au aratat ca usurinta cu care limba engleza se poate invata i-au determinat pe emigranti sa sa adapteze culturii locale.

5. Australia

Unul dintre marile avantaje ale imigrantilor din Down Under, Australia, conform studiului, il reprezinta usurinta de a te stabili aici.

6. Spania

Referitor la toate aspectele pe care HSBC le-a urmarit in determinarea celor mai prietenoase tari din lume, Spania a obtinut cele mai mari punctaje, mai ales daca ne referim la socializare, prieteni, cumparaturi, mancare, cultura si limba, fiind si prima tara europeana clasata in acest top. Rezultatele obtinute arata ca toti emigrantii care se indreapta spre aceasta tara se integreaza fara niciun fel de probleme in comunitate.


7. Franta

Franta a obtinut punctaje mari in ceea ce priveste integrarea, rezidentii francezi care au luat parte la studiu explicand ca adora mancarea franceza, dar si cultura tarii-gazda. Acest lucru claseaza Franta printre cele mai prietenoase si bogate din punct de vedere cultural tari din Europa si din lume.

8. Marea Britanie

Clasata abia pe locul opt in topul celor mai prietenoase tari din lume, Marea Britanie a obtinut punctaje nu foarte mari in ceea ce priveste calitatea vieţii (exista anumite probleme legate de sistemele de transport urban), insa a primit bile albe pentru usurinta cu care strainii se integreaza in cultura engleza si sociabilitatea localnicilor.

9. Malaezia

Pe locul noua se afla o tara situata in sud-estul Asiei, unde emigrantilor nu le-a fost deloc greu sa se integreze intr-un loc cosmopolit, un amestec de culturi Malaysiene, chineze si indiene. Vorbim, fireste, despre Malaysia.

10. Germania


Ultima in top, dar nu si cea din urma, este Germania. In ciuda dificultatilor pe care le intampina in general strainii care ajung aici, in special in a-si face prieteni si a vorbi fluent limba germana, imigrantii chestionati de HSBC au sustinut ca le-a fost usor sa se integreze in cultura tarii, ba chiar 46% dintre ei s-au aratat incantati de mancarea traditionala si localurile de relaxare si diverstiment prezente in Germania.

 

 

Versiune mobil | completa