Sexgate de Binş

LA PUTEREA A DOUA. Într-un târg mic cum e Beiuşul, relaţia dintre şeful Administraţiei locale şi şefa Judecătoriei răstoarnă principiul separaţiei puterilor în stat. Primarul Adrian Domocoş şi judecătoarea Ancuţa Gavrilă se potrivesc la Hora Unirii la fel de bine cum zice lumea că o fac şi când nu-i vede tot oraşul

Nu ştie bărbatul ce ştie tot satul. La Beiuş, oraş mic dar vioi de la poalele Apusenilor, personajele au actualizat puţin vechea zicală. Aici ştie şi bărbatul că e înşelat, dar tace şi înghite.

 

De ce? Pentru că personajul care i-a pus coarne nu e fitecine, ci taman primarul, pe care l-a sponsorizat în alegeri şi de la care vrea să-şi recupereze investiţia. Aşa că, până la “amortizare”, nu are niciun interes să-şi ia la scuturat rivalul.

 

O senzaţională şi picantă poveste adulterină face, de două săptămâni, deliciul beiuşenilor, care nu mai contenesc să comenteze felul în care primarul lor, tânărul şi neliniştitul Adrian Domocoş, a fost prins “pe acoperişuri” de soţul la fel de tinerei preşedinte a Judecătoriei din oraş, Ancuţa Gavrilă.

 

BIHOREANUL a aflat povestea amorului cu năbădăi în ciuda eforturilor împricinaţilor, dar şi ale soţului înşelat, de a pune batista pe ţambal. Nu de alta dar acesta, Cătălin Gavrilă, este şi el cineva, conducând cel mai mare ocol silvic din judeţ. Iar patima afacerilor îi e mai mare decât onoarea de familist.

 

Gura târgului

 

Povestea că edilul Beiuşului e “îmbârligat” cu şefa Judecătoriei şi, mai mult, amănuntul că cei doi au fost prinşi în flagrant delict de soţul înşelat este cunoscută de tot târgul. Până să ajungă şi la cunoştinţa BIHOREANULUI n-a fost decât un pas, pe care în Ajun de Moş Nicolae l-a făcut un anonim. “Primarul municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, a fost prins făcând amor cu şefa Judecătoriei din oraş, Anca Gavrilă, de către soţul acesteia, joi noaptea”, spunea un beiuşean care a contactat redacţia prin intermediul unui e-mail.

 

La prima vedere, informaţia părea greu de crezut. Era vorba, totuşi, de două personaje importante. El, politician de carieră, fost consilier judeţean şi ales primar peste unul din cele mai importante oraşe. Ea, magistrat, başca preşedinte de instanţă, deci obligată prin însăşi natura funcţiei să se abţină de la orice fapte care ar putea s-o compromită în societate.

 

BIHOREANUL a verificat zvonul şi a aflat că, de fapt, relaţia dintre cei doi nici măcar nu e de dată recentă. Atât doar că, până să fie prinşi, era tainică, ascunsă sub forma unei prietenii de familie. Amiciţia se manifesta, până acum, prin mesele luate în doi la restaurantul Europa din centrul Beiuşului, sau prin vizite făcute unul altuia la birou, la câte o cafea prelungită. Mai nou, însă, femeia a devenit din cale-afară de îndrăzneaţă şi, în plus, deşi funcţia nu îi crea această obligaţie, a început să apară în public alături de Domocoş la diverse evenimente publice. Cu soţ, dar mai mult fără!

 

La vila Ancuţei

 

Scandalul amoros a explodat în plină noapte. Mai precis, în noaptea de 3 spre 4 decembrie când, zic beiuşenii, primarul i-a făcut o vizită la domiciliu doamnei preşedinte, la vila de pe strada Viile Cernei. Bineînţeles, în absenţa soţului acesteia, plecat la vânătoare.

 

Ghinionul a făcut însă ca nefericitul să se întoarcă pe nepusă masă. Unii zic că a fost sunat de un binevoitor, care l-a anunţat că are musafiri. Nepoftiţi. Alţii spun că aşa s-a nimerit, pur şi simplu, fiindcă omul de mult şi-ar fi bănuit nevasta. Cert este că, zărind maşina Primăriei parcată la doar câţiva metri de locuinţă, bărbatul a văzut negru în faţa ochilor şi, de nervi, a început să-şi înjure în gura mare nevasta adulterină şi să dea în uşa ferecată pe dinăuntru.

 

Poc-poc-poc!

 

Treziţi din somn, unii vecini au ieşit afară din case tocmai la timp ca să prindă momentul în care soţul judecătoarei spărgea uşa cu piciorul, urlându-i consoartei că-i rupe gâtul. Dar şi să-şi vadă primarul fugind, pe jumătate dezbrăcat, spre maşina de serviciu, cu care a demarat în trombă pentru a scăpa de soţul furios care trăgea după el cu puşca de vânătoare.

 

Ce-i drept, o parte dintre vecini nu au mai prins finalul episodului consumat chiar sub nasul lor. Prea speriaţi de împuşcăturile care au zguduit dealul, au rămas ascunşi în spatele ferestrelor şi au sunat la 112, ca să cheme Poliţia, convinşi că la casa judecătoarei o fi vreo răfuială mafiotă. “A tras de trei ori. Nici n-am ştiut cine trage cu puşca”, spune unul din locuitorii zonei, sub protecţia anonimatului.

 

Până să ajungă la faţa locului agentul şef adjunct Nicolae Sala, pe stradă s-a lăsat, însă, liniştea. Aşa că subofiţerul, după ce a aflat de la vecini că a fost circ la casa judecătoarei, s-a întors la birou fără să mai consemneze evenimentul în vreun registru.

 

“Răzbunare politică!”

 

A doua zi, incidentul făcuse deja înconjurul oraşului, iar după nicio săptămână, povestea a ajuns cel mai discutat subiect, nu doar în saloanele de coafură, ci şi prin pieţe, la întâlnirile politice şi chiar printre magistraţi.
Pentru a atenua efectele scandalului care risca să-i afecteze cariera, Domocoş a făcut primul pas, calculând că cea mai bună apărare este atacul. Într-o declaraţie făcută la televiziunea locală, primarul i-a rugat pe beiuşeni să nu ţină cont de “informaţiile răuvoitoare” lansate pe seama lui, care sunt “simple bârfe”, fără niciun suport real, lansate de adversarii politici, “persoane disperate şi frustrate în acelaşi timp, şi care au pierdut unele avantaje odată cu pierderea Primăriei”. “Nu mi-aş permite să fac de râs beiuşenii şi să îmi bat joc de încrederea lor”, şi-a încheiat Domocoş poliloghia.

 

La rându-i, judecătoarea s-a ţinut tare pe poziţie. Cu soţul de braţ, şi mai ales fără nicio vânătaie pe faţă, femeia s-a afişat la toate petrecerile, salutându-l nonşalant pe întâiul gospodar şi aşezându-se cât mai aproape de el. Dând astfel de înţeles că între cele două familii relaţiile ar fi rămas la fel de calde ca înainte.

 

Afaceri de familie

 

Culmea este că soţul judecătoarei îi ţine isonul şi refuză să sufle vreun cuvânt despre cele întâmplate. O explicaţie ar fi, zic prietenii de familie, că soţia îi cunoaşte foarte bine afacerile nu tocmai legale, şi la o adică, dacă el i-ar pune în pericol poziţia, nici ea n-ar sta cu mâinile-n sân.

 

Şef al Ocolului Silvic Privat Şoimi, cel mai mare din judeţ, Cătălin Gavrilă nu e chiar fitecine. Pe lângă că a fost pus să administreze pădurile primăriilor din zonă conduse de liberali, pădurarul-şef are pe numele tatălui său, Ioan Gavrilă, pe care l-a angajat contabil la acelaşi Ocol, două firme. Una e Forestlog SRL, cealaltă Codliv SRL, profilate, fireşte, pe prelucrarea lemnului. În timp ce alte societăţi sunt respinse de la licitaţii pe diverse motive, firmele bătrânului Gavrilă sunt abonate la contractele de exploatare a materialului lemnos în pădurile administrate împreună cu fiul său.

 

Nici nu-i de mirare că, dacă la angajare pădurarul conducea o rablă cumpărată la mâna a doua, azi are trei maşini de teren, dintre care una în folosinţa soţiei, o hală mare unde, pe lângă prelucrarea lemnului, îşi are sediul, cu chirie, şi Ocolul Şoimi, dar şi o vilă de toată frumuseţea care, zic vecinii, s-a ridicat într-un an cât altele în trei.

 

Drept este, spun beiuşenii, că nici judecătoarea n-ar avea vreun interes s-o rupă cu domnul pădurar, fiindcă acesta îi face toate hatârurile. “Asta-i femeie cu pretenţii, totdeauna rupe gura târgului, umblă îmbrăcată numa’ în Versace, Gucci şi alte mărci de fiţe”, zice unul dintre apropiaţii familiei Gavrilă.

 

La fel de cunoscută este, însă, şi relaţia pădurarului cu primarul, pe care l-a sponsorizat consistent în campania electorală de astă-vară, în schimbul promisiunii că Ocolul pe care îl conduce va primi în administrare şi pădurile oraşului, aflate în împrejurimile Binşului.

 

Cu sufletu-n rai

 

Interpelat de BIHOREANUL cu privire la situaţia jenantă în care se află, primarul Adrian Domocoş l-a luat pe ”nu” în braţe. ”Sunt căsătorit şi prieten de 15 ani cu soţii Gavrilă. Nu am fost noaptea în casa lui, nu am avut nicio altercaţie cu el. Dacă ar fi fost aşa cum zic oamenii, credeţi că ar fi venit să mă felicite de ziua mea onomastică?”, îşi pledează edilul cauza.

 

La fel de vehement neagă şi faptul că pădurarul i-ar fi sponsorizat campania electorală ori că ar avea vreo relaţie de afaceri cu acesta. ”Suntem doar prieteni”, a spus Domocoş, adăugând: ”Ce, e interzis?”.

 

Deşi susţine că nu e deloc interesat de bârfa târgului, Domocoş e totuşi curios să afle cine a născocit-o. ”Deocamdată am doar o bănuială, dar tot aflu eu”, îşi promite Domocoş, sugerând că predecesorul său, pesedistul Silviu Odobasian, nu e deloc străin de ”făcătură”. Acesta însă se jură că nu de la el a pornit. ”Eu doar am auzit povestea. Dar nu eu am inventat-o”, spune fostul primar.

 

Ca Mihaela Rădulescu…

 

Cea mai curioasă reacţie a avut-o eroina poveştii, Ancuţa Gavrilă. Căutată de BIHOREANUL, preşedinta Judecătoriei a refuzat orice comentariu despre escapada cu primarul Domocoş. ”E o bârfă care deja văd că a făcut înconjurul judeţului, mai ceva ca povestea Mihaelei Rădulescu cu Dan Oţil”, a încercat ea să curme curiozitatea ziariştilor. Numai că, dându-şi seama că în cazul invocat de ea vedeta chiar şi-a recunoscut adulterul, a precizat cu grijă, distanţându-se: ”În cazul meu este o mare minciună! Eu n-am nicio relaţie cu primarul, iar soţul nu m-a prins în nicio ipostază stânjenitoare. Oricum, viaţa mea particulară nu priveşte pe nimeni!”, s-a eschivat judecătoarea.

 

La fel ca amantul ei, presupus sau real, femeia face faţă cu greu unei alte zicale din popor, care spune că niciodată fum fără foc nu iese. Mai ales când focu-i de la inimă...

 


 

PRIMAR CU PALMARES
Bârfe de Binş

 

În ciuda eforturilor de a se prezenta tuturor ca un om serios, primarul oraşului Beiuş nu este pentru prima oară protagonistul unor zvonuri iscate pe marginea escapadelor sale amoroase. Localnicii vorbesc şi despre o mai veche iubire, pe care Domocoş o nutrea faţă de o tânără elevă de liceu, dar şi despre o relaţie mai mult decât profesională pe care ar avea-o cu o angajată a Primăriei. Mai nou, în cafenelele unde se dezbate politica urbei lumea nu se mai întreabă decât despre momentul în care Domocoş va fi prins şi de soţul acesteia. Care nu e mic şi pirpiriu precum pădurarul, ci înalt şi bine făcut.

 

 

Versiune mobil | completa