Viol sau sex în grup?

EMO BABY. Fostă Pervers, actualmente autointitulată Bebela, adolescenta şi-a postat câteva poze provocatoare pe site-ul hi5.com, creându-şi un profil de răsculată cu piercing în limbă şi în urechi, amatoare de distracţii prin cluburi şi discoteci, şi adeptă a controversatului curent emo

Luna trecută, o adolescentă de 13 ani din Oradea a fost victima unui viol în grup. Copila a fost luată dintr-un club din oraş, noaptea la ora unu, a fost dusă în pădurea de la marginea comunei Alparea, unde a fost violată de patru dintre cei şase băieţi care o însoţeau. Evident, aceştia au partea lor de vină, cu vârf şi îndesat. Au întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, fără voia ei, motiv pentru care au fost arestaţi şi, în urmă cu două săptămâni, au fost trimişi în judecată.

 

Răsfoind dosarul cazului, BIHOREANUL a descoperit, însă, o poveste şocantă pentru orice părinte. Căci din declaraţiile date de fată reiese că doar unul singur din însoţitorii ei a obligat-o să facă sex şi că, în rest, şi-a ales singură partenerii. Ba chiar şi felul în care să se consume actul: oral sau normal! În faţa anchetatorilor, adolescenta a recunoscut nonşalantă că şi-a început viaţa sexuală la 11 ani, iar în jurnalul ei de pe site-ul hi5.com, pe care l-a ticsit cu poze senzuale, a dezvăluit că are o singură carte preferată: Kamasutra...

 

De la concert, la un club

 

“În data de 16 mai, i-am cerut mamei mele să mă lase să mă duc la un concert din Parcul Bălcescu, împreună cu o colegă şi cu prietenul ei, primind învoire până la ora 21.30”. Aşa şi-a început adolescenta violată declaraţia dată în faţa procurorilor.

 

La ceasul plănuit, însă, în loc să meargă acasă, a luat-o agale spre centru. Aici s-a întâlnit cu Doru, un băiat pe care l-a cunoscut anul trecut prin intermediul unui coleg de clasă şi despre care ştia că e în clasa a Xll-a la liceu. Doru era împreună cu un prieten de-al lui din cartier, Alexandru. Pe acesta nu-l văzuse până atunci, dar când cei doi au invitat-o la Clubul Light din Pasajul Vulturul Negru, a acceptat pe loc. La club, băieţii erau aşteptaţi de un alt amic, Cosmin, pe care, de asemenea, fata nu-l ştia.

 

Iar apoi, la altul

 

La Light, gaşca a stat până pe la miezul nopţii, după care s-au mutat la Seven, unde trupa s-a întregit cu încă trei băieţi: Daniel, Emiluş şi Marius. Băieţii au băut bere, iar ea, din câte a spus, un pepsi..

 

“La un moment dat, Cosmin a început să îmi facă avansuri. Se plângea că prietena lui s-a despărţit de el şi că arăt bine, ţinând cont că am doar 13 ani. Am observat că s-a îmbătat un pic. La un moment dat, a început să mă atingă pe picioare, eu fiind îmbrăcată cu o fustă de blugi scurtă, şi chiar să mă sărute. L-am respins şi am încercat să mă feresc de el. Mă tot întreba dacă m-am supărat pe el, iar eu i-am spus că nu, dar l-am rugat să termine cu avansurile. I-am zis şi lui Doru, însă m-a liniştit, mi-a spus că aşa se comportă Cosmin cu fetele când este băut, şi mi-a spus să stau liniştită, că nu voi păţi nimic”. Iar ea a stat...

 

Discoteca din pădure

 

Tinerii au rămas la Seven încă vreo jumătate de oră, timp în care, la insistenţele lui Cosmin, Daniel a plecat cu Doru să-şi aducă maşina de serviciu. Fetei i-au spus că urmează să plece la altă discotecă, în Alparea. Adolescenta a fost de acord şi cu aceasta. “Doar să fie muzică house!”, ar fi pus ea condiţia.

 

De fapt, Cosmin şi Doru aveau alte planuri. “Doru mi-a spus că ştie despre fată că-i place să întreţină raporturi sexuale şi am decis să o ducem în pădure, în Alparea, să facem sex cu ea”, spune Cosmin în declaraţia sa. Prin urmare, Daniel s-a executat. Urcaţi toţi în maşină, au pornit spre sat. Pe drum a început calvarul, căci în momentul în care maşina a ajuns pe Calea Clujului, fata s-a speriat şi a cerut să fie dusă acasă.

 

O palmă pentru sex

 

Înfierbântat de berile băute şi de fusta scurtă a fetei, Cosmin a trecut la fapte încă înainte de a ajunge în pădure. A încercat s-o mângâie şi s-o sărute pe fată în maşină, iar când aceasta s-a opus, a lovit-o cu palma peste faţă, şi-a desfăcut şliţul de la pantaloni şi i-a cerut fetei să facă sex oral. Când aceasta a refuzat, a ameninţat-o cu bătaia.

 

“Îmi spunea să-i iau penisul în gură deoarece ştie că îmi place acest lucru. De frică, am făcut sex oral cu el până când Daniel a oprit maşina. Apoi, doi dintre băieţi, nu ştiu exact care, au coborât să urineze, iar Cosmin mi-a ridicat maieul şi fusta, şi mi-a dat chiloţii jos. Apoi m-a aşezat la el în braţe şi mi-a introdus penisul în stare de erecţie în vagin de mai multe ori, m-a penetrat pe la spate, iar după ce ejacula, mă punea să-i iau penisul în gură. Tot raportul sexual cu Cosmin a durat aproximativ o oră. Nu m-a mai lovit, dar îmi spunea în permanenţă să-l fac să ejaculeze deoarece ştie că îmi place. În acest timp, ceilalţi se uitau şi râdeau, şi chiar îi spuneau să se grăbească, fiindcă şi ei vor să facă sex cu mine”, a povestit adolescenta.

 

Pe rând

 

Următorul la rând a fost Emil. “Am întrebat-o dacă vrea să facă şi cu mine şi a zis ”stai un pic să îmi revin, fumez o ţigară şi după aceea”. Am făcut, la fel ca şi Chiş, sex oral şi normal cu fata, aproximativ o jumătate de oră. După ce am plecat, a vrut să întreţină şi şoferul, Daniel, dar fata i-a spus că nu vrea cu el, că o are prea mică şi păroasă”, a declarat Emil. De fapt, Daniel nici nu avea erecţie. “Mi-era milă de ea, că avea doar 13 ani”, şi-a explicat acesta lipsa de “potenţă”.

 

Fata nu a vrut să facă sex nici cu Alexandru. “A zis că nu vrea să facă sex cu el, că e gras şi ea ştie că graşii au penisul mic”, scrie în declaraţia sa Marius, următorul care a luat adolescenta la “iubit”. “Când am întrebat-o dacă vrea să întreţină relaţii sexuale cu mine, a zis că vine, dar că întâi vrea să fumeze o ţigară. I-am dat o ţigară şi după ce a terminat-o am întreţinut relaţii sexuale orale timp de 2 minute, fără a mă dezbrăca. Am întrebat-o dacă nu doreşte să întreţină cu mine şi relaţii sexuale normale, şi a zis nu. Am lăsat-o în pace”, descrie Marius scena de amor forţat.

 

Ultimul a fost Doru. În timp ce acesta pretinde că dormea pe banchetă şi a fost trezit de fata care îl desfăcea la pantaloni, adolescenta spune că băiatul a urmărit-o în timp ce făcea sex oral cu Marius. Plus că, apoi, au făcut sex oral, timp în care a ameninţat-o că a filmat totul cu telefonul mobil şi că-i va arăta mamei ei filmul. “M-a întrebat ce voi face dacă mama mea va vedea filmul. Eu i-am spus că eu chiar îmi doresc să i-l arate, deoarece ştiam că va avea probleme dacă face acest lucru”, a declarat fata.

 

Aventura s-a terminat în jurul orei 5 dimineaţa. “Am mai stat 20-30 de minute, timp în care am fumat. M-au întrebat dacă mi-a plăcut şi le-am răspuns că nu”.

 

Cu mama la Poliţie

 

La întoarcere, fata a fost lăsată în staţia de taxiuri din Parcul 1 Decembrie. Adolescenta a ezitat să se întoarcă acasă pentru că, zicea ea, “se simţea mizerabil”. Spre seară s-a întâlnit cu o prietenă, căreia i-a povestit ce s-a întâmplat şi care a sunat-o pe mama ei.

 

“A venit imediat şi i–am explicat tot ce s-a întâmplat. Împreună cu ea am mers la Spitalul de copii, iar personalul medical a anunţat organele de Poliţie, cărora le-am arătat unde stă Doru. Pe una din străzile din apropierea casei lui Doru, am văzut şi maşina în care am fost violată. Am recunoscut-o după marcă, perdelele de la lunetă, culoare şi număr de înmatriculare”.

 

“Precizez că am început să am relaţii sexuale de la vârsta de 11 ani şi jumătate, cu şase parteneri. Dar aceşti băieţi m-au obligat să întreţin relaţii împotriva voinţei mele”, a mai specificat eleva în declaraţie, şocându-i până şi pe procurori cu precocitatea sa. Care procurori, de altfel, după ce au auzit-o, s-au şi îndoit o vreme că violul ar fi fost viol, suspectând că a fost mai degrabă o partidă de sex liber consimţit.

 

“N-am forţat-o”

 

Nici expertiza medico-legală nu demonstra clar violul. Fata prezenta clar semnele unei deflorări vechi, mult anterioare datei de 16 mai, nu avea leziuni vulvo-vaginale şi urme de sângerare care să demonstreze că s-a opus actului sexual. Singurele dovezi ale agresiunii erau o echimoză roşie pe coapsa stângă, o echimoză foarte discretă violacee pe un sân şi o discretă sensibilitate la nivelul piramidei nazale, semn clar că a fost lovită peste faţă.

 

În noaptea care a urmat, poliţiştii i-au reţinut pe toţi cei şase băieţi cu care fusese fata. Nu a fost greu să-i prindă. Toţi stau în acelaşi cartier, Dragoş Vodă, fiind vecini de bloc şi prieteni încă din copilărie. Doru şi Alexandru, ambii de 18 ani, sunt elevi de liceu, Daniel (21 de ani) şi Cosmin (19 ani) sunt instalatori, Emil (19 ani) e electrician iar Marius (21 de ani) e student şi operator pe calculator la o firmă.

 

Audiaţi, patru dintre ei au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale cu fata. Însă doar unul singur, Cosmin, a acceptat că a lovit-o, ceilalţi declarând că i-au cerut acesteia acceptul şi nu au forţat-o la nimic. “Niciunul din noi nu am forţat-o să întreţină relaţii sexuale cu noi. De la Poliţie am aflat cum se numeşte şi unde stă. Nici măcar nu am ştiut că are 13 ani. După cum arată, am crezut că are 17-18 ani. De aceea nici nu am întrebat-o, acolo, în club”, a explicat şi Marius. Daniel, cel cu care fata a refuzat să facă sex pe motiv că are penisul mic şi păros, a şi confirmat faptul că nu a avut erecţie. “Nu înţeleg să mă fac vinovat de comiterea infracţiunii de viol, deoarece nu am făcut nimic”, a spus băiatul.

 

Arestaţi

 

În ciuda declaraţiilor, pe 18 mai, Doru, Emil, Daniel, Marius şi Cosmin au fost arestaţi de Tribunalul Bihor pentru viol. Singurul lăsat în libertate a fost Alexandru, cel considerat prea gras de adolescentă şi care, pe tot parcursul escapadei a stat deoparte, fără să-i facă acesteia vreo propunere.

 

Ulterior, în timpul anchetei, băieţii au încercat să se apere făcând apel la reputaţia fetei care, ziceau ei, lasă mult de dorit. Au depus la dosar extrase cu conversaţii şi poze ale adolescentei, postate pe site-ul hi5, în care adolescenta apărea în ipostaze senzuale, recunoscând că şi-a pierdut de mult virginitatea şi că are o singură carte favorită: Kamasutra.

 

Procurorii au decretat însă că, oricât de libertină ar fi, adolescenta avea dreptul să îşi aleagă partenerii de sex, iar ei nu au ţinut cont de dorinţa ei în momentul în care au forţat-o să meargă la pădure. “Partea vătămată nu a fost dispusă să întreţină relaţii sexuale cu aceştia decât după ce asupra ei s-au exercitat acte de violenţă fizică, dar şi acte de constrângere morală. S-a supus cerinţei inculpatului Cosmin de a întreţine relaţii sexuale cu el şi cu ceilalţi, fără ca cei din urmă să mai trebuiască să o mai constrângă în vreun fel”, se arată în rechizitoriul prin care, în urmă cu câteva zile, cei cinci băieţi au fost trimişi în judecată. Doru, Emil, Marius şi Cosmin, pentru viol iar Daniel pentru complicitate la viol.

 

Acum, băieţii riscă până la 20 de ani de închisoare. O pedeapsă grea pentru o aventură de-o noapte. Cât despre adolescentă, poate că, după experienţa prin care a trecut, îşi va da seama că viaţa nu-i numai o distracţie, iar pentru sex mai poate aştepta. Până mai creşte un pic...

 


 

“În cazul violatorilor funcţionează instinctele animalice. Majoritatea îşi aleg victimele din rândul fetelor sub 18 ani, mai slab dezvoltate emoţional, care sunt pradă uşoară. Ies din grup şi cad în plasa <vânătorilor>. Când e vorba de grup, cum e în acest caz, e clar că au acţionat în spirit de turmă, fără să se gândească la consecinţe. Ceea ce a spus unul, au făcut şi ceilalţi”

psihologul Teodor Pugna

 


 

PORTRET DE VICTIMĂ
Rebelă, dar consiliată

 

Adolescenta violată este consiliată de un psiholog. E conştientă că are partea ei de vină pentru ce s-a întâmplat. O spune chiar în depoziţia ei. “Părinţii mei au divorţat de un an, motiv pentru care am suferit un şoc şi am devenit mult mai rebelă decât eram înainte. Am început să absentez de la şcoală, să nu mai învăţ bine, să cochetez chiar şi cu curentul emo, adoptând ţinuta vestimentară specifică. Acum, la insistenţele mamei, merg la psiholog de două ori pe săptămână”, a explicat fata în faţa procurorilor.

 


 

EXHIBIŢIONIŞTI
Victime perfecte

 

Ce căuta o fată de 13 ani, într-un club, la ora 1 dimineaţa, singură, în compania a şase tineri necunoscuţi? Psihologul Teodor Pugna, interpelat de BIHOREANUL pe marginea cazului, susţine că motivul e nevoia de exhibiţionism. “Adolescenţii sunt imaturi emoţional, subestimează actele antisociale comise, sunt indolenţi, dornici de aventură, vor să şocheze prin orice, prin îmbrăcăminte, comportament... În lipsa unei comunicări cu familia, sunt împinşi spre locuri periculoase, îşi caută o relaţie afectivă acolo unde nu este. Aşa ajung, cel mai adesea, victimele unor violuri. Problema mai gravă este că, de multe ori, atunci când descoperă că au greşit, se ajunge la sinucidere”, spune psihologul. În opinia specialistului, pentru a preveni astfel de cazuri, familia trebuie să intervină la timp. “Este extrem de importantă relaţia afectivă şi comunicarea dintre părinţi şi copii. Părinţii trebuie să-i cunoască pe copii şi să le ofere un model pozitiv de viaţă, să-i supravegheze, să-i ghideze şi să ia măsuri imediat ce copilul are o problemă”, recomandă Pugna.

 

În galeria de imagini, fotografii de-ale fetei violate, postate chiar de ea pe hi5.com

 

 

Versiune mobil | completa